Η Νέα Υόρκη διέψευσε τους μετεωρολόγους

Η Νέα Υόρκη διέψευσε τους μετεωρολόγους

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μπορεί την Τρίτη οι ισχυρές χιονοθύελλες να κάλυψαν τη Βοστώνη και τη Νέα Αγγλία με ενενήντα εκατοστά χιόνι και να δημιούργησαν παράκτιες πλημμύρες, αλλά η Νέα Υόρκη στάθηκε τυχερή ύστερα από τον πανικό που δημιούργησε ο τελικά λανθασμένος συναγερμός για σφοδρή κακοκαιρία. Το Νιου Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ απέφυγαν, επίσης, τα χειρότερα, διαψεύδοντας τους μετεωρολόγους.

Yστερα από δέκα ώρες, η απαγόρευση κυκλοφορίας άρθηκε για τα μέσα μεταφοράς και το σύστημα του μετρό της Νέας Υόρκης επαναλειτούργησε. Oπως ανέφερε η τοπική αστυνομία, ένας έφηβος σκοτώθηκε τη Δευτέρα όταν τράκαρε με έναv φανοστάτη, καθώς σέρφαρε στο χιόνι στα προάστια της Ν. Υόρκης, στην κομητεία του Σάφολκ, όπου το χιόνι έφτασε έως και τα εξήντα εκατοστά.

Η αντίδραση των τοπικών Αρχών της Ν. Yόρκης ενόψει της μεγάλης χιονοθύελλας ήταν άμεση, από κάποιους Νεοϋορκέζους, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε υπερβολική. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, διέταξε την απαγόρευση των μετακινήσεων σε όλους τους δρόμους στα νότια της πολιτείας, ενώ το μετρό διέκοψε τη λειτουργία του για πρώτη φορά στην ιστορία εξαιτίας του χιονιού. Οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στα σουπερμάρκετ για να προμηθευτούν αρκετά τρόφιμα, ώστε να αντέξουν σε περίπτωση αποκλεισμού, αφού είχαν προειδοποιηθεί για σφοδρή χιονόπτωση. Ορισμένοι, βέβαια, θεώρησαν ότι ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο και ο κυβερνήτης Κουόμο έπραξαν σύμφωνα με αυτά που γνώριζαν. Ο Κουόμο υπερασπίστηκε την απόφασή του, τονίζοντας ότι προτιμά την ασφάλεια, εφόσον έχει βιώσει τα αποτελέσματα αντίθετων πρακτικών.

Περισσότερες από 4.700 πτήσεις ακυρώθηκαν την Τρίτη. Το 80% εξ αυτών κατευθυνόταν προς αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Βοστώνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή