Ν. Χουντής: Ισότιμη αντιμετώπιση στην ΕΕ η βασική επιδίωξη της Ελλάδας

Ν. Χουντής: Ισότιμη αντιμετώπιση στην ΕΕ η βασική επιδίωξη της Ελλάδας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισότιμη αντιμετώπιση της Ελλάδας στην Ευρώπη με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συνθήκες θα είναι η βασική επιδίωξη της προσπάθειας, που θα καταβάλλει, τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση, μπροστά στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος επί ευρωπαϊκών θεμάτων, Νίκος Χουντής, κατά την τελετή παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισήμανε ο κ. Χουντής η επαφή του με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έρχεται από παλιά και κυρίως από την πενταετή εμπειρία του ως μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο ευρωκοινοβούλιο.

Πιστεύω ότι υπάρχει και συνέχεια και ασυνέχεια, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος επί των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στο έργο του υπουργείου Εξωτερικών.

Εμείς, του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, θα χτίσουμε σε αυτό που υπάρχει, αλλά θα φέρουμε και καινούργιες αναλύσεις, ιδέες και προτάσεις που θα είναι ανοιχτές και σε κριτική και σε συζήτηση και διαβούλευση.

Στο πεδίο των οικονομικών , πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, έχουμε πολλά να πούμε και για τη διαπραγμάτευση και για το μακροοικονομικό πλαίσιο που πρέπει να φτιάξουμε αλλά και μία σειρά μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα για να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στην τελετή παραλαβής οι δύο αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών ευχαρίστησαν πρωτίστως τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό τους, καθώς και τους απερχόμενους υφυπουργούς Δημήτρη Κούρκουλα και Κυριάκο Γεροντόπουλο για την υποδοχή και την ενημέρωση.

Ειδικότερα ο κ. Γεροντόπουλος λαμβάνοντας τον λόγο ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη του, τον κ. Βενιζέλο για την άψογη συνεργασία του και είπε: Πιστεύω ότι οι διάδοχοί μας θα είναι αυστηροί με εμάς αλλά δίκαιοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή