Τα βλέμματα των ευρωπαϊκών αγορών στην Αθήνα

Τα βλέμματα των ευρωπαϊκών αγορών στην Αθήνα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα απαισιοδοξίας, που καλλιέργησαν στους επενδυτές τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρειών όπως η Siemens και η Philips, αλλά και εν μέσω συνεχιζόμενης ανησυχίας για τις προοπτικές συμφωνίας ανάμεσα στη νέα ελληνική κυβέρνηση και στους δανειστές, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν χθες με υποχώρηση. Μοναδική εξαίρεση το χρηματιστήριο της Ζυρίχης, με τον δείκτη SMI να κλείνει με κέρδη 1,28% χάρη στην υποχώρηση του ελβετικού φράγκου στα χαμηλότερα επίπεδα που σημείωσε το νόμισμα μετά την αποσύνδεσή του από το ευρώ στις 15 Ιανουαρίου.

Φημολογήθηκε, πάντως, πως η Τράπεζα της Ελβετίας παρενέβη για μία ακόμη φορά στην αγορά συναλλάγματος με σκοπό την αποδυνάμωση του ελβετικού νομίσματος. Τη μεγαλύτερη πτώση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αγορές σημείωσε η Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Xetra DAX να κλείνει με απώλειες 1,57%. Με απώλειες 1,09% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης CAC 40 στη Γαλλία ενώ με υποχώρηση 0,53% και 0,91% έκλεισαν οι δείκτες FTSE MIB του Μιλάνου και IBEX 35 της Μαδρίτης. Με υποχώρηση 0,8% έκλεισε, επίσης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300. Σε αντίθετη πορεία, το ευρώ που ενισχύθηκε περαιτέρω χθες και το βράδυ κυμαινόταν στα 1,1359 δολάρια.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή