Σύντομα (28/01/15)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Aegean συνδέει απευθείας τη Λάρνακα με το Τελ Αβίβ

Τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Λάρνακας και Τελ Αβίβ θα πραγματοποιεί από τις 3 Φεβρουαρίου η Aegean Airlines, αξιοποιώντας την απελευθέρωση των traffic rights προς το Ισραήλ. Ο αριθμός των πτήσεων θα αυξηθεί στις 7 εβδομαδιαίως με την έναρξη του θερινού προγράμματος (30 Μαρτίου 2015), προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους επιβάτες. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται από 56 αεροσκάφη, μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούργια Airbus A320ceos. Σημειώνεται ότι κατά το θερινό της πρόγραμμα η Aegean Airlines θα συνδέει την Κύπρο με 14 προορισμούς, χρησιμοποιώντας τα τέσσερα αεροσκάφη που θα διατηρεί στη βάση της Λάρνακας.

Πιο σύντομα από άλλες χρονιές φαίνεται ότι αρκετές εισηγμένες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της παρελθούσης οικονομικής χρήσης. Ηδη την ερχόμενη Παρασκευή παίρνει σκυτάλη η Grivalia Properties και ακολουθούν στις 18 Φεβρουαρίου η Coca-Cola HBC και στις 24 ο όμιλος Fourlis. O OTE θα ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματά του στις 26 Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο, που είναι και ο καταληκτικός μήνας για τις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις των 234 εισηγμένων, θα ανακοινώσει αποτελέσματα η ΕΧΑΕ (16/3). Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2014 θα είναι σαφώς καλύτερο για τις εισηγμένες απ’ όσα προηγήθηκαν, με έμφαση στη αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA).

Περισσότεροι Φινλανδοί τουρίστες

Αύξηση των τουριστών από τη Φινλανδία αναμένουν κατά τη φετινή τουριστική σεζόν οι ξενοδόχοι των Χανίων. Τη σχετική εκτίμηση έκανε η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων ως αποτέλεσμα των επαφών που είχε με Tour Operators στην έκθεση τουρισμού Matka Nordic Travel Fair που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ελσίνκι. Σύμφωνα με την Ενωση, η φινλανδική αγορά είναι σημαντική για τα Χανιά, καθώς εκπροσωπεί το 7,2% των συνολικών αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων με 67.722 αφίξεις. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος προορισμός προτίμησης για τους Φινλανδούς -μετά την Ισπανία- με περίπου 183.707 Φινλανδούς επισκέπτες για το 2014.

Ημερίδα για επιχειρήσεις με εξαγωγές στην Κίνα

Ημερίδα η οποία απευθύνεται στις επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Κίνα, διοργανώνει το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στον πολυχώρο εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας στις 4 μ.μ. στο πλαίσιο της 2ης Εξποτρόφ, της έκθεσης που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γιαννίδης. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η εμπορική και οικονομική σύμβουλος της πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας κ. Ζου Ρουοτζάν και ο κ. Ιωάννης Θεοφανόπουλος, τ. πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και εκπρόσωπος του success story των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα. Αυτά που πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις για να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους στην κινεζική αγορά θα παρουσιάσει η κ. Αρετή Σκαφιδάκη, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Αδιαπραγμάτευτες αξίες ευρωπαϊκή κατεύθυνση, ευρώ»

«H ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση και το ευρώ να είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μαθιός, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς με αφορμή την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Μαθιός υπογράμμισε τα εξής: «Ερμηνεύοντας και από την πλευρά μας τα μηνύματα της εκλογικής νίκης, θεωρούμε επιβεβλημένο για την κυβέρνηση να προσέξει, εν όψει και των δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές μας, ότι η θετική ψήφος των Ελλήνων πολιτών στα κόμματα που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκά σημαίνει εντολή για σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, με προτεραιότητες τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της ανάπτυξης της αγοράς εργασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή