Σφοδρή επίθεση Θεοδωράκη κατά κυβέρνησης, Καμμένου

Σφοδρή επίθεση Θεοδωράκη κατά κυβέρνησης, Καμμένου

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολομέτωπη επίθεση στον κ. Πάνο Καμμένο επιφύλασσε η πρώτη ομιλία του κ. Στ. Θεοδωράκη στη 17μελή κοινοβουλευτική του ομάδα μέσω της οποίας φρόντισε, βέβαια, να προαναγγείλει και τη σκληρή στάση που θα τηρήσει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα για τη στρατηγική επιλογή του να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. «Αν κάποιος έλειπε στο εξωτερικό τις τελευταίες 48 ώρες θα δυσκολευόταν να πιστέψει ότι η πρώτη “αριστερή” κυβέρνηση της χώρας, όπως θέλουν να την αποκαλούν, έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές», είπε ο κ. Θεοδωράκης ήδη από τον πρόλογό του και θέλοντας να διακωμωδήσει τον κ. Καμμένο «υπενθύμισε» στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον ότι ο νέος υπ. Αμύνης ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι μας ψεκάζουν και ότι για την κρίση φταίνε οι Εβραίοι της Ελλάδας που πληρώνουν λιγότερους φόρους, αλλά και ότι «είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της

«17 Νοέμβρη» είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Πέραν, ωστόσο, της επίθεσης αυτής, που είχε και προφανή επικοινωνιακή στόχευση, ο κ. Θεοδωράκης δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για τις πρώτες δηλώσεις των υπουργών που είχαν στο πλαίσιο της παράδοσης – παραλαβής ή και με πρωινές τους συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Συνεργάτες του, μάλιστα, τόνιζαν ότι είναι τρομακτικό ήδη από την πρώτη μέρα να ανακοινώνεται χύδην το ξήλωμα ακόμη και επιλογών που συνιστούσαν αδιαμφισβήτητες μεταρρυθμίσεις όπως ο νόμος Διαμαντοπούλου. Και με αυτό το σκεπτικό υποστήριζαν ότι «τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης όχι μόνον προϊδεάζουν ότι δεν υπάρχει κανένα συγκροτημένο σχέδιο, αλλά ακόμη χειρότερα, ότι αναδεικνύουν έναν κωμικοτραγικό διαγκωνισμό για το ποιος εκ των νεοσσών υπουργών θα αποδειχθεί φιλολαϊκότερος, χωρίς καν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνειδητοποιούν ότι και μόνον οι περισπούδαστες κομμουνιστογενείς ανακοινώσεις τους μεταφράζονται αμέσως και διαβάζονται στο εξωτερικό από τους δανειστές της χώρας ως εξωπραγματικές μονομερείς ενέργειες».

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι αρνητικές», τόνισε επίσης ο κ. Θεοδωράκης. Επιδιώκοντας ωστόσο να μην του καταλογιστεί ότι γίνεται Κασσάνδρα, επανέλαβε όσα είπε αμέσως μετά την προχθεσινή συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα. Δεσμεύθηκε ότι το «Ποτάμι» είναι έτοιμο να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με συμμετοχή στελεχών του στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που κατά δήλωσή του επιθυμεί να συγκροτήσει ο κ. Τσίπρας, αλλά ξαναέθεσε τον αυτονόητο όρο ότι τούτο θα συμβεί μόνον αν η ομάδα αυτή θα έχει προαποφασίσει πριν απ’ οποιαδήποτε συνάντησή της με τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η χώρα θα παραμείνει με κάθε θυσία στο ευρώ.

Και με το σκεπτικό αυτό έχει προφανή σημασία ότι ο κ. Θεοδωράκης για πρώτη φορά μίλησε δημοσίως για την πιθανότητα ο κ. Τσίπρας να αποζητήσει εκ νέου λαϊκή νομιμοποίηση, διευκρινίζοντας ότι θα βρει το κόμμα του απέναντι του. «Σε όποιον ενδεχομένως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την κρυφή σκέψη ότι, αν τα βρει σκούρα, θα επιχειρήσει «ηρωική έξοδο», μέσω δημοψηφίσματος και νέας προσφυγής στις κάλπες, το “Ποτάμι” δεν θα επιτρέψει να επιστρέψει η χώρα στο παρελθόν» είπε.

Τέλος, στην επίθεση του κ. Καμμένου στον κ. Θεοδωράκη με τη φράση «η πολιτική δεν είναι ατάκες και ο δημόσιος διάλογος δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή», ο επικεφαλής του «Ποταμιού» απαξίωσε ακόμη και να απαντήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή