Γερμανία: Παραίτηση πέντε στελεχών του Pegida

Γερμανία: Παραίτηση πέντε στελεχών του Pegida

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε ηγετικά στελέχη της γερμανικής οργάνωσης «κατά του εξισλαμισμού της Δύσης», Pegida, παραιτήθηκαν σε μία εβδομάδα ακολουθώντας τον αρχηγό τους, Λουτς Μπαχμαν, ο οποίος εξωθήθηκε σε παραίτηση μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας του μεταμφιεσμένου σε Χίτλερ.

Μεταξύ των μελών που αποφάσισαν να πάνε σπίτι τους είναι η 37χρονη Κάθριν Ερτελ, εκπρόσωπος του κινήματος. Την είδηση αποχώρησής της επιβεβαίωσαν χθες πολλά γερμανικά ΜΜΕ, ενώ στην προχθεσινή συνάντηση της οργάνωσης παρόμοιες αποφάσεις έλαβαν άλλα 4 στελέχη. Απόρροια της εσωκομματικής αναταραχής είναι η ματαίωση της προσεχούς διαδήλωσης την Δευτέρα στη Δρέσδη.

Ενας από τους παραιτηθέντες δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι ενοχλήθηκε από τον συνεχιζόμενο έλεγχο του Μπάχμαν πάνω στην οργάνωση, αλλά και την αδυναμία τήρησης αποστάσεων από την LEGIDA, ένα πιο βίαιο παρακλάδι του αρχικού κινήματος με έδρα τη Λειψία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή