Πυροσβεστική παρέμβαση Δραγασάκη

Πυροσβεστική παρέμβαση Δραγασάκη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, μετά το «μίνι κραχ» του Χρηματιστηρίου και της αγοράς ομολόγων.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο κ. Δραγασάκης έστειλε τέσσερα μηνύματα προς τους επενδυτές, και όχι μόνο:

1. Δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών. «Είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και το Χρηματιστήριο. Σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η άνοδος των μετοχών των τραπεζών και η εύρυθμη λειτουργία τους. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης. Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αλλά «χωρίς να θίξει εκείνα των ιδιωτών μετόχων. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε προτάσεις των ιδιωτών». Σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις των τραπεζών, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε πως, εφόσον γίνουν αλλαγές, θα γίνουν ύστερα από δημόσια διαβούλευση, ενώ ανέφερε ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη διοίκηση της Eurobank.

2. Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις που θα σταματήσουν, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες και ένας μακρύς κατάλογος έργων, ενώ πρόσθεσε πως η νέα κυβέρνηση ενδιαφέρεται για νέες επενδύσεις που θα τονώσουν την απασχόληση.

3. Για τις ΔΕΚΟ, μέσω των οποίων θα εφαρμοστεί το ανθρωπιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης (όπως η ΔΕΗ), ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι ίδιες για την παροχή των αγαθών.

4. Για τις διάφορες δηλώσεις που έχουν γίνει από υπουργούς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι υπάρχει μια καινούργια κυβέρνηση, με υπουργούς που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο, ενώ παρέπεμψε στους υπουργούς Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και Οικονομίας Γ. Σταθάκη, οι οποίοι -όπως ανέφερε- είναι στη διάθεση των επενδυτών και όχι μόνο, για να συζητήσουν συγκεκριμένα θέματα ώστε να μην παραπλανηθούν από λάθος πληροφόρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή