Ακύρωση διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Ακύρωση διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προχωράει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, ενώ θα έφερναν στα δημόσια ταμεία 1,2 δισ. και άλλο 1 δισ. ευρώ σε βάθος 40ετίας. Πριν καν την ανάληψη των καθηκόντων της, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών διά στόματος υπουργού και αναπληρωτή υπουργού κ. Σταθάκη και Σπίρτζη ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει η παραχώρηση των περιφεριακών αεροδρομίων της χώρας.

Οπως δήλωσε, μιλώντας κατά την παραλαβή του υπουργείου Υποδομών από τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, «υπάρχει μία περιοχή στην οποία η νέα κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια, σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων ή κάποια άλλα θέματα που θα δούμε υπό διαφορετικό πνεύμα», πάντα όμως μέσα από θεσμικούς κανόνες και στο διεθνές πλαίσιο, συμπλήρωσε. Με δεδομένο ότι αναδείχθηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο οποίος όμως δεν είχε υπογράψει ακόμη τη σχετική σύμβαση με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), πρακτικά η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει τη δυνατότητα να μην προχωρήσει στην ανάθεση του έργου.

Τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο κ. Σπίρτζης τόνισαν, κατά τη χθεσινή παραλαβή του χαρτοφυλακίου τους, ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους θα υπάρξει συνέχεια μεταξύ των δύο πλευρών, όπως είναι οι συγκοινωνίες αλλά και τα μεγάλα οδικά έργα, για τα οποία ο νέος υπουργός τόνισε: «Αναγνωρίζω ότι ο κύκλος των έργων πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί η χώρα έχει αποκτήσει δίκτυο αυτοκινητοδρόμων τεράστιας σημασίας για τους πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή