Η «Αθηναία» Μπάρμπαρα Μέντες

Η «Αθηναία» Μπάρμπαρα Μέντες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπάρμπαρα Μέντες είναι μια κλασική βραζιλιάνικη παρουσία. Φλογερή, γεμάτη ένταση, ποτισμένη από την ψυχή της βραζιλιάνικης μουσικής, την οποία διδάχτηκε από την επίσης τραγουδίστρια μητέρα της και ερμηνεύει με την όμορφη φωνή της. Εκτός όλων αυτών, όμως, η τραγουδίστρια από το Ρίο είναι και μια κοσμοπολίτισσα. Με παραμονή στη Νέα Υόρκη, η οποία τη βοήθησε να εξοικειωθεί με τον κόσμο της τζαζ, των μπλουζ και της σόουλ, αλλά και με το στάλαγμα αυτών των εμπειριών στη δική της μουσική παιδεία, η Μπάρμπαρα Μέντες αποτελεί μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα και ευρείας γκάμας ερμηνεύτρια.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως τα ταξίδια της αυτά την έχουν οδηγήσει πολλές φορές και στη χώρα μας, όπου θα βρεθεί και το προσεχές τετραήμερο 30/1 – 2/2 για ζωντανές εμφανίσεις στο Half Note. Ηταν εδώ μάλιστα, στον ίδιο χώρο όπου ηχογράφησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Live in Greece», μία δεκαετία σχεδόν πίσω. Η ίδια σε μια σύντομη συνέντευξη που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε, δήλωσε ενθουσιασμένη για την επιστροφή της στη χώρα μας (για 10η φορά!) και ακόμα πως νιώθει σχεδόν σαν στο σπίτι της στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και… πολιτικό σχόλιο: «Το ελληνικό κοινό θα πρέπει να περιμένει βραζιλιάνικη μουσική, με πολλή χαρά, πάθος και φλόγα! Ελπίζω η έντονη πολιτική και οικονομική κατάσταση εκεί να δώσει έναν ακόμα καλό λόγο για να γλεντήσουν με τη μουσική μας. Αλλωστε, αν και η ελληνική με τη βραζιλιάνικη μουσική δεν έχουν πολλά κοινά, ο τρόπος με τον οποίο Ελληνες και Βραζιλιάνοι διασκεδάζουν είναι αρκετά παρόμοιος. Είμαστε και οι δύο λαοί εκρηκτικοί, μας αρέσει να γλεντάμε και να χορεύουμε!».

Εκτός όμως από την καθαρά βραζιλιάνικη παράδοση, η Μπάρμπαρα Μέντες είναι εξίσου γνωστή και αγαπητή για τις όμορφες και συχνά απροσδόκητες διασκευές της σε αγαπημένα κομμάτια όπως το «Californication» των Red Hot Chili Peppers ή το «Billie Jean» του Μάικλ Τζάκσον. «Είναι πολύ ενδιαφέρον επειδή παίρνουμε διάσημα ποπ/ροκ τραγούδια, τους δίνουμε μια γεύση lounge bossa και νομίζω ότι δένουν αρκετά όμορφα. Είναι κάτι πιο μοντέρνο, αλλά δεν χάνει καθόλου τη βραζιλιάνικη αίσθηση», μας είπε εκείνη σχετικά.

​​Η Μπάρμπαρα Μέντες και η μπάντα της θα βρίσκονται στο Half Note (Τριβωνιανού 17, στο Μέτς), Παρασκευή και Σάββατο στις 10.30 μ.μ. και Κυριακή – Δευτέρα στις 9.30 μ.μ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210-92.13.310.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή