Ο νόμος για τα πανεπιστήμια

Ο νόμος για τα πανεπιστήμια

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βουλή των Ελλήνων με μία τεράστια πλειοψηφία (255 ψήφους) ενέκρινε το 2011 μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση στον χώρο της Ανωτάτης Παιδείας. Εκτοτε ουδείς υπουργός, πλην της κ. Αννας Διαμαντοπούλου, δεν την υπερασπίσθηκε και κανείς δεν την υλοποίησε πλήρως.

Τώρα επιχειρείται η πλήρης κατεδάφιση αυτής της αναγκαίας μεταρρύθμισης. Και αυτό όχι γιατί η νέα κυβέρνηση θέλει να προωθήσει κάποιον πραγματικό εκσυγχρονισμό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, κάθε άλλο. Επιχειρείται η επιστροφή στο προηγούμενο απαράδεκτο καθεστώς, χάρις στο οποίο αιώνιοι φοιτητοπατέρες, συνδικαλιστές – ακαδημαϊκοί και πολιτικά κόμματα ανακύκλωναν τη φαυλότητα και τη μετριοκρατία.

Θα είναι τραγικό λάθος αν αυτή η κυβέρνηση γκρεμίσει τη μεγάλη συναίνεση που επιτεύχθηκε και βυθιστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και πάλι στη μιζέρια.

Αν πράγματι θέλει ο νέος πρωθυπουργός να δώσει ελπίδα και ευκαιρίες στους νέους, ας πάει πιο μπροστά τη μεταρρύθμιση των ΑΕΙ και πάντως όχι πίσω στα χρόνια της καταραμένης δεκαετίας του 1980.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή