Συναντώνται σήμερα Καραμανλής και Μπακογιάννη

Συναντώνται σήμερα Καραμανλής και Μπακογιάννη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., στον απόηχο του αποτελέσματος της Κυριακής που έφερε το κόμμα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στον κύκλο των πολλών συναντήσεων που πραγματοποιούνται, ξεχωρίζει η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του κ. Κ. Καραμανλή με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ύστερα από αίτημα της πρώην υπουργού. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που σημαντική μερίδα στελεχών προσβλέπει στην πλευρά Καραμανλή (χθες συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Κ. Χατζηδάκη), με τον ίδιο να παραμένει ιδιαιτέρως προσεκτικός και να επισημαίνει την ανάγκη να παραμείνει αρραγής η Ν.Δ. σε αυτή την εθνικά κρίσιμη περίοδο.

Δείτε τις δηλώσεις Μπακογιάννη μετά την συνάντηση:

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φωνές κριτικής βουλευτών για το αποτέλεσμα. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, θέτουν εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα ηγεσίας, προκαλώντας την αντίδραση στελεχών του «σαμαρικού πυρήνα». «Η Ν.Δ. θα πρέπει να δρομολογήσει τις εσωτερικές της διαδικασίες με τέτοιο τρόπο ώστε τα λάθη να διορθωθούν, να ανασυγκροτηθεί το ταχύτερο δυνατόν και να μπορέσει να παίξει τον ρόλο που της ανήκει… Η παράταξη πρέπει να είναι πάνω από τα πρόσωπα… Είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσουμε ποια είναι η πολιτική μας φυσιογνωμία, δεν μπορούμε να κλεινόμαστε ακροδεξιά», επεσήμανε (9,84) ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης.

Ακόμη ένα στέλεχος, καραμανλικών αναφορών, ο κ. Γ. Βλάχος, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αιχμηρός. «Οι ευθύνες έχουν όνομα και επίθετο» είπε (9,89) ρίχνοντας τα βέλη του προς την ομάδα περί τον κ. Σαμαρά. «Η πολιτική χαράχθηκε από μια συγκεκριμένη ομάδα, αυτοί πρέπει να δώσουν εξηγήσεις… η ηγεσία της Ν.Δ. οφείλει να ξεκαθαρίσει το τι έγινε και τι σκέφτεται να κάνει», είπε.

Ασπίδα προστασίας σήκωσε ο πολιτευτής της Ν.Δ. Φαήλος Κρανιδιώτης: «Δεν μπαίνει ζήτημα αλλαγής ηγεσίας… Η Ντόρα βγήκε τρίτη, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Σαμαρά… Ο Αντώναρος ποιον εκφράζει; … Αυτούς που επηρεάζει μπαίνουν σε ένα ταξί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή