Οι κρίσιμες συναντήσεις του Γ. Βαρουφάκη για το χρέος

Οι κρίσιμες συναντήσεις του Γ. Βαρουφάκη για το χρέος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή θα έρθει στη χώρα μας ο Πρόεδρος του Eurogroup και Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και, κατ’ ιδίαν, με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «με αυτή την επίσκεψη ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους μας που θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής μας οικονομίας στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης».

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον ομόλογό του George Osborne «με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος». Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει και συνάντηση με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι του Λονδίνου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον ομόλογό του Michel Sapin, καθώς και τον Υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, ο οποίος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου,  δημοσιοποίησε ότι θεωρεί την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού δημόσιου χρέους που ζητά η ελληνική κυβέρνηση, «εύλογη» (legitimate).

Το πρωί της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον ομόλογό του Pier Carlo Padoan όπου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της ευρωζωνικής μακροοικονομίας.

Τέλος, ο Angel Gurria, Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, αποδέχθηκε πρόσκληση του  Πρωθυπουργού και θα επισκεφθεί τη χώρα μας, την 11η Φεβρουαρίου, με σκοπό να συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων, να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στο θέμα αυτό, και, τέλος, να αναφερθεί στην δική του εμπειρία βέλτιστων πρακτικών αναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ως  Υπουργού Οικονομικών του Μεξικού κατά την θητεία του οποίου το δημόσιο χρέος της χώρας του απομειώθηκε σημαντικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή