Πως το χρώμα των ματιών σας επηρεάζει τον χαρακτήρα σας;

Πως το χρώμα των ματιών σας επηρεάζει τον χαρακτήρα σας;

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh το χρώμα των ματιών παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ικανοτήτων μας ή της συμπεριφοράς μας. Έτσι, για παράδειγμα, οι γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια νιώθουν λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού συγκριτικά με τις γυναίκες που έχουν μαύρα μάτια.

Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα των ματιών καθορίζεται από τα γονίδια – εξαρτάται από 12 με 13 διαφοροποιήσεις στα γονίδια- τα οποία επηρεάζουν την συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου. Για αυτό μπορούμε να πούμε, για παράδειγμα, ότι οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν τάση να πίνουν περισσότερο αλκοόλ ενώ όσοι έχουν καστανά ή μαύρα μάτια χρειάζονται λιγότερο αλκοόλ για να μεθύσουν.

Η μελαμίνη που ‘ευθύνεται’ για το σκούρο χρώμα ματιών κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ ενώ βοηθάει στο να αυξηθεί ο χρόνος αντίδρασης του εγκεφάλου. Για αυτό το λόγο, οι άνθρωποι με σκούρο χρώμα ματιών είναι καλύτεροι στα σπορ, ενώ όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια είναι καλύτεροι στην οργάνωση και στο διάβασμα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή