Τρισδιάστατος ο ελληνικός τουρισμός

Τρισδιάστατος ο ελληνικός τουρισμός

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στη Στοκχόλμη για να παρουσιάσει για πρώτη φορά επίσημα μια ειδική έκδοση του  GVR Project : Ταξίδια & Τουρισμός.

Το GVR Project πρόκειται για ένα Ελληνικό Project Εικονικής Πραγματικότητα, το οποίο  πραγματοποιείται από την ειδική ομάδα #cardboard του GDG Thessaloniki με στόχο να εισάγει την Εικονική Πραγματικότητα και τις αστείρευτες δυνατότητες της στην Ελλάδα.

Βασίζεται στο project του Google Cardboard, μια απλή συσκευή/εργαλείο φτιαγμένο από χαρτόνι που δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας.

Η ομάδα #cardboard του Google Developers Thessaloniki συνεργάζεται με την North Events και κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015, σε ένα απίθανα διαμορφωμένο booth, θα εκπλήξει τους επισκέπτες της έκθεσης παρουσιάζοντας επίσημα για πρώτη φορά την προσαρμογή του περιβάλλοντος προσομοίωσης του υπολογιστή (Εικονική Πραγματικότητα) για την τόνωση και την προώθηση του τουρισμού και των προορισμός της Ελλάδας.

Μέσω της έκδοση Τουρισμός & Ταξίδια, δίνεται η ευκαιρία να προσομοιωθεί η φυσική παρουσία του χρήστη σε διάφορους Ελληνικούς προορισμούς, αναδημιουργώντας τις αισθητικές εμπειρίες που περιλαμβάνουν: όραση και ακοή 360 ͒ .

Το GVR Project είναι ανοιχτό προς τον καθένα που θα ήθελε να ενταχθεί στην πλατφόρμα· η ομάδα #cardboard στέλνει μια ομάδα ειδικών για τα γυρίσματα του προορισμού και οι developers δημιουργούν την εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τις εφαρμογές και να απολαύσουν το “εικονικό” τους ταξίδι στους πιθανούς προορισμούς που θέλουν να επισκεφτούν για τις διακοπές τους.

Αποτελείται από μια ρυθμιζόμενη “συσκευή”, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη, εμπνευσμένη από το Google cardboard, και χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία για την ευθυγράμμιση των εικόνων, φωτογραφιών και ήχων για την απόλυτη εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama στη Στοκχόλμη η ομάδα #cardboard του Google Developers Group Thessaloniki θα παρουσιάσει μια ειδική εφαρμογή για εικονική πραγματικότητα με μονοπάτια, παραλίες και αξιοθέατα γυρισμένα στη Βόρεια Εύβοια, χάρη στο “enjoyEvia.com”, την τοπική ένωση τουριστικών καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας, που ήταν ένας από τους αρχικούς οργανισμούς που πίστεψαν στη χρήση αυτής της τεχνολογίας και στήριξαν το project με κάθε μέσο. Ο χρήστης θα “ταξιδέψει” στα μονοπάτια και θα απολαύσει αξιοθέατα από Λίμνη, Ροβιές, Ήλια (περιοχές της Βόρειας Εύβοιας) σαν να είναι εκεί, θα ακούσει ήχους 3 διαστάσεων και θα νιώθει σαν να ζει αυτές τις εμπειρίες ζωντανά.

Κατά τη διάρκεια της προεπισκόπησης του GVR Project για τον Τουρισμό & Ταξίδια, η ομάδα  θα πραγματοποιήσει μια σειρά εργαστηρίων για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν ή να αγοράσουν τη συσκευή.

Παράλληλα με την κεντρική παρουσίαση του GVR Project, η κοινότητα των Google Developers Thessaloniki θα ξεκινήσει μια παγκόσμια καμπάνια για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού : τη σειρά διαγωνισμών HACK4TOURISM.

Το HACK4TOURISM είναι ένα συναρπαστικό project: μια σειρά από 24ωρους μαραθώνιους κώδικα που θα διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο από το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την North Events και τους ντόπιους Google Developers, με σκοπό να προωθηθεί ο Τουρισμός & τα Ταξίδια στην Ελλάδα. Η κεντρική ιδέα για τους μαραθώνιους κώδικα HACK4TOURISM είναι να δημιουργηθούν, να κατασκευαστούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες εφαρμογές από πιθανούς επισκέπτες, τουρίστες, ταξιδιώτες που γνωρίζουν καλύτερα το τι χρειάζονται όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα.

Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama ορισμένοι από τους πιο ταλαντούχους, έξυπνους και δημιουργικούς developers, designers, μαθητές και επαγγελματίες της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν για ένα γρήγορο brainstorming σχετικά με το Design Sprint για τον Τουρισμό & τα Ταξίδια, συνοδευόμενο από hacking sessions πάνω σε Android Wear. Για αυτό το εναρκτήριο event του project, οι North Events, Grekland Panorama και GDG Thessaloniki θα δώσουν απίθανα έπαθλα στις 3 καλύτερες εφαρμογές: 1. Μια ολόκληρη εβδομάδα, με πληρωμένη τη διαμονή, στην Ελλάδα για την πρώτη εφαρμογή, 2. Ένα Παρασκευο-Σαββατοκύριακο, με πληρωμένη τη διαμονή, στην Ελλάδα για τη δεύτερη και τρίτη θέση.

Καθώς κατά τη διάρκεια του hackathon, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν την παραδοσιακή, υγιεινή Ελληνική κουζίνα σε αντίθεση με το πρόχειρο φαγητό που συνήθως δίνεται στα hackathons. Ακόμη καθ’όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου θα πραγματοποιούνται μεταμεσονύχτιες κληρώσεις από τους υποστηρικτές και τους χορηγούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή