Στις Βρυξέλλες αρχές Φεβρουαρίου ο Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες αρχές Φεβρουαρίου ο Τσίπρας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες στις αρχές Φεβρουαρίου» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, όπου επισημαίνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ οφείλουν να βρουν άμεσα κοινό έδαφος για τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις και τον τρόπο βελτίωσης των όρων διάσωσης της χώρας, πιθανότατα υπό τη μορφή μιας νέας παράτασης στον χρόνο αποπληρωμής των δανείων και της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού.

Το πρόγραμμα ύψους 240 δισ. ευρώ λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά μια συμφωνία προετοιμάζεται, σημειώνει η Europolitics.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή επίσκεψη Σουλτς στην Αθήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν ικανοποιεί τους πάντες. Η αντιπρόεδρος της γερμανικής αντιπροσωπείας των Χριστιανοδημοκρατών στην Ευρωβουλή δήλωσε στον Τύπο ότι «στέλνει ένα κακό μήνυμα, γιατί δίνει την εντύπωση ότι επιδιώκουμε να πλησιάσουμε τη νέα κυβέρνηση, ενώ εκείνοι είναι αυτοί που πρέπει να καταθέσουν προτάσεις». Τόνισε επίσης πως αμφιβάλει για το κατά πόσον τα προτεινόμενα μέτρα από τον κ. Τσίπρα (αύξηση κατώτατου μισθού, πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, χορηγήσεις στον τομέα της Ενέργειας) θα προσελκύσουν ουσιαστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή