Σοκ για ΠΑΟ, στους «8» η ΑΕΚ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φάση των 16 σταμάτησε φέτος η πορεία του Κυπελλούχου Παναθηναϊκού, ο οποίος χθες υπέστη απρόσμενη ήττα στη Λεωφόρο με 0-1 από την Skoda Ξάνθη και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αντίθετα, η ΑΕΚ συνέχισε την αήττητη πορεία της και με τη νίκη της με 2-0 επί της Κέρκυρας, στο ΟΑΚΑ, κέρδισε μία θέση στη σημερινή (11.00) κλήρωση των προημιτελικών.

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός επαναπαύτηκε στο 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ξάνθη και πίστεψε πως θα έχει εύκολο έργο κόντρα στην ακριτική ομάδα. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου παρουσιάστηκαν αρκετά νωθροί και είναι χαρακτηριστικό πως οι «πράσινοι» σε 90 λεπτά αγώνα δεν δημιούργησαν καμία σπουδαία ευκαιρία. Ούτε η Ξάνθη είχε κάποια κλασική φάση για γκολ, ωστόσο, ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα και έμοιαζε πιο απειλητική. Η πλάστιγγα έγειρε ακόμα περισσότερο υπέρ της μετά την αποβολή του Μέντες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60΄.

Η πίεση της Ξάνθης απέδωσε καρπούς στο 88΄ όταν ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Παναθηναϊκού και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πρώτα, ο Κοτσόλης είχε αποκρούσει την κεφαλιά του Καπετάνου με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέντες, Δώνης (90΄ Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (46΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Ζέκα, Πέτριτς (61΄ Λαγός).

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (74΄ Βάλτερ), Λισγάρας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66΄ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Σολτάνι (89΄ Κομεσίδης), Λουσέρο, Γούτας, Καπετάνος.

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε η ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-0 της Κέρκυρας, έχοντας και ως «προίκα» το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε την πλήρη κυριαρχία του αγώνα, φθάνοντας συχνά στην εστία του Κουτζαβασίλη, ωστόσο η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να προηγηθούν στις απειλητικές στιγμές που δημιούργησαν οι Πλατέλλας, Μπαρμπόσα και Μάνταλος. Πιο μεγάλη ευκαιρία, ήταν το σουτ του Ανάκογλου, ο οποίος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Φαιάκων. Η Κέρκυρα, ήταν σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να αμυνθεί και αναζητώντας το γκολ μέσω αντεπιθέσεων οι οποίες όμως δεν δημιουργήθηκαν.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της, προκαλώντας ρήγματα στην άμυνα της Κέρκυρας. Στο 51΄, ο Πλατέλλας, βρήκε με μπαλιά 40 μέτρων τον Μπαρμπόσα, ο οποίος κέρδισε πέναλτι από τον Γκόμεζ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάνταλος ο οποίος και δεν αστόχησε. Ο ρυθμός των γηπεδούχων ήταν καταιγιστικός, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η Κέρκυρα έκανε το πρώτο της σουτ στο 68΄. Το 2-0 σημείωσε στο 82΄ ο Αραβίδης εκμεταλλευόμενος πολύ καλή ασίστ του Μπαρμπόσα, σκοράροντας ξανά, αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει όταν αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, όπου τοποθετήθηκε μετά την έξοδο του Πλατέλλα. Δευτερόλεπτα πριν από την επίτευξη του τέρματος, ο Αραβίδης είχε αποσοβήσει γκολ πάνω στην γραμμή, σε κεφαλιά του Μαρκόφσκι.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (84’ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (88΄ Ντακόλ), Πλατέλλας (77΄ Μπρέσεβιτς) Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Κόντος (46΄ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57΄ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57΄ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή