Δεν θα γίνουν φέτος οι αλλαγές, λέει ο κ. Μπαλτάς

Δεν θα γίνουν φέτος οι αλλαγές, λέει ο κ. Μπαλτάς

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι είναι πρόωρες οι δηλώσεις των στελεχών πριν γίνει η ανάγνωση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης». Αυτό δήλωσε χθες στην «Κ» ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Μπαλτάς αποσαφήνισε στην «Κ» ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων της φετινής Γ΄ Λυκείου. Ουσιαστικά, ο κ. Μπαλτάς παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι «θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία». Από την άλλη, ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα τεθούν οι προτεραιότητες και θα αρχίσει διάλογος για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουράκης είχε συνάντηση χθες με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου και όπως ανέφερε η βουλευτής, συζήτησαν τη σύσταση επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της διδακτέας ύλης και τη συγγραφή νέων βιβλίων, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, την επανατοποθέτηση των διαθέσιμων και των απολυμένων καθηγητών, διοικητικών υπαλλήλων και σχολικών φυλάκων.

Πάντως, χθες, μετά την παραλαβή από τον απερχόμερνο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Μπαλτάς συναντήθηκε στο υπουργείο και με την κ. Φρόσω Κιάου, η οποία διετέλεσε υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου από τις 17 Μαΐου 2012 έως 17 Ιουνίου 2012. Ο κ. Μπαλτάς και η κ. Κιάου διατηρούν μακρά φιλική σχέση.

Τέλος, προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να διερευνηθεί περιστατικό με 9χρονο σε Δημοτικό της Λέσβου, που δημοσιοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας του παιδιού, ο γυμναστής ζήτησε από τους 12χρονους να σηκώσουν τον 9χρονο ώς την μπασκέτα προκειμένου να κατεβάσει μια μπάλα. Οταν ο γυμναστής έφυγε, τα άλλα παιδιά άφησαν κρεμασμένο τον 9χρονο, ο οποίος εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν μέχρι που έπεσε στο έδαφος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα. Ερευνα για το θέμα διεξάγει και το υπουργείο Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή