40 θέσεις κάτω η Αθήνα σε λίστα της Trivago

40 θέσεις κάτω η Αθήνα σε λίστα της Trivago

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα, η μοναδική ελληνική πόλη που κατάφερε να εισέλθει στις 100 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης με τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, κατέκτησε την 76η θέση, χάνοντας σημαντικό έδαφος σε σχέση με την 36η θέση που είχε πέρυσι.

Αυτό αποτυπώνεται σε σχετική λίστα της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Trivago με τις πόλεις που διαθέτουν τα καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως και αναδείχθηκαν βάσει των κριτικών των χρηστών της. Εκπληξη αποτέλεσε ότι το Λονδίνο και το Παρίσι, αν και ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί, βρέθηκαν στην 104η και 105η θέση αντίστοιχα. Στην 1η θέση βρέθηκε η πόλη Sanya, που βρίσκεται στο νησί Hainan της νότιας Κίνας.

Σε άλλη λίστα της Trivago αναδείχθηκαν οι αγαπημένοι προορισμοί (ανά περιφέρεια) στην Ελλάδα που εμφανίζονται στην παγκόσμια κατάταξη. Την 1η θέση στη λίστα κατέλαβε η Ηπειρος με βαθμολογία 84,1%, και ακολούθησαν βάσει της σειράς κατάταξης η Δυτική Μακεδονία με 83,4%, η Πελοπόννησος με 83%, το Νότιο Αιγαίο με 82,9%, η Κεντρική Ελλάδα με 82,3%, η Κρήτη με 81,8%, το Βόρειο Αιγαίο με 81,5%, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 81,5%, η Κεντρική Μακεδονία με 80,9%, τα Ιόνια νησιά με 80,8% και η Αττική με 79,3%.

Στο μεταξύ η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε το πρόγραμμα συμμετοχής της σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού για το υπόλοιπο του α΄ εξαμήνου. Η περιφέρεια θα λάβει μέρος στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου, στη ΜΙΤΤ της Μόσχας από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου και στην ΙΜΕΧ Φρανκφούρτης από τις 19 έως τις 21 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή