Τη Δευτέρα η απόφαση του Εφετείου

Τη Δευτέρα η απόφαση του Εφετείου

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη Δευτέρα 2/2 διεκόπη η δίκη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου των «ερυθρολεύκων» Σάββα Θεοδωρίδη στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών. Αμφότεροι κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για τη συμπεριφορά τους στον τελικό του Κυπέλλου το 2013 με τον Αστέρα Τρίπολης, και συγκεκριμένα επειδή στο ημίχρονο μπήκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών και φέρεται να τους επηρέασαν. Από την ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε περίπου δύο ώρες απουσίασε ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος μετά το τέλος του τελικού, μαζί με τον έτερο ιδιοκτήτη Δ. Μπάκο, είχαν καταγγείλει τη διαιτησία του τελικού με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Αρχικά κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών, επιβεβαιώνοντας ότι στο ημίχρονο πήγαν στα αποδυτήρια οι κύριοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης και προσθέτοντας ότι όταν εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο επικεφαλής τους τούς έδωσε εντολή να απομακρυνθούν. Μετά κατέθεσε το μέλος της ΔΕΑΒ Γιώργος Βούλγαρης, ο οποίος είπε ότι δεν μπόρεσε να μεταβεί στ’ αποδυτήρια, διότι του το απαγόρευσε η ΕΠΟ.

Επόμενος μάρτυρας ήταν ο διαιτητής του τελικού Θ. Γιάχος, ο οποίος υποστήριξε ότι έδωσε άδεια για να τον επισκεφτούν και παρότι αυτό αντίκειται στους κανονισμούς, είθισται. Πρόσθεσε ότι η φράση «να παίξετε 50–50» που φέρεται να του είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνηθίζεται και δεν τον επηρέασε. Η πρόεδρος του δικαστηρίου απόρησε για τη μη εφαρμογή του κανονισμού και είπε στον Γιάχο: «Γράφετε τους κανονισμούς στα παπούτσια σας. Γι’ αυτό είστε εδώ σήμερα».

Στη συνέχεια κατέθεσαν ο πρόσθετος βοηθός Σταύρος Τριτσώνης και ο βοηθός Αντώνης Καρατζίκας, ο οποίος είπε ότι το γεγονός δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα επειδή… ήταν τελικός Κυπέλλου. Ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορούμενων εμφανίστηκε ο υπεύθυνος ασφάλειας της ΕΠΟ, Θ. Μπουτζιώλης, ο οποίος ανέφερε ότι η επίσκεψη παραγόντων στ’ αποδυτήρια διαιτητών συνηθίζεται και ότι αυτοί οι διαιτητές δεν επηρεάζονται γιατί είναι διεθνείς. Η απόφαση αναμένεται να βγει μεθαύριο. Σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών, ενώ η έφεση ασκήθηκε από εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Νωρίτερα στην ΕΠΟ έγινε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, που έβγαλε το ζευγάρι Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι Χανιά – Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ – Ξάνθη και Ηρακλής – Πανιώνιος. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 10, 11 και 12/2 και οι δεύτεροι στις 3, 4 και 5/3.

Πρώτο Δ.Σ. της ΕΠΟ

Επίσης χθες πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δ.Σ. της ΕΠΟ υπό την προεδρία του νέου προέδρου Γ. Γκιρτζίκη, ο οποίος προέβη σε ανασχηματισμό του προεδρείου. Ομως ορισμένες από τις επιλογές του καταψηφίστηκαν από κάποια μέλη του Δ.Σ. Συγκεκριμένα, αναπληρωτής πρόεδρος έγινε ο Β. Τοπολιάτης με 14 ψήφους (σε σύνολο 20), α΄ αντιπρόεδρος είναι εξ οφίτσιο ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, β΄ αντιπρόεδρος έγινε ο Β. Μαζαράκης με 14 ψήφους και γ΄ αντιπρόεδρος ο Π. Δημητρίου με 16. Ταμίας έγινε ο Χρ. Καραβασίλης με 18 ψήφους. Στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ επέστρεψε ο Γ. Καραμελίδης.

Οσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ, έδωσε διορία μέχρι την επόμενη Παρασκευή (6/2) στον Ηρακλή για να διευθετήσει τις οφειλές του προς τον Ντάνι Λόπεθ προκειμένου να μην του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, όπως ζήτησε η FIFA με έγγραφό της στις 15/1.

Οι διαιτητές για τα ματς της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας: Πανιώνιος – Πανθρακικός: Βοσκάκης, Καλλονή – Αστέρας: Παππάς, ΠΑΣ Γιάννινα – Κασσιόπη: Κάμπαξης, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Δημητρόπουλος, Παναθηναϊκός – Πλατανιάς: Στυλιαράς, Λεβαδειακός – Ξάνθη: Σπάθας, Βέροια – Ολυμπιακός: Ιωαννίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή