O νέος τρόπος ορκωμοσίας

Κύριε διευθυντά

Νομίζω ότι καθιερώσαμε μια άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία ως προς την ορκωμοσία του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου. Ξεχωριστή ορκωμοσία των θρησκευτικά αδιάφορων με πολιτικό όρκο και ξεχωριστή στον ίδιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου των «δήθεν» ως επί το πλείστον πιστών υπουργών με θρησκευτικό όρκο. Πρόκειται για μπάχαλο και υποκρισία. Σωστά ενήργησε ο Αρχιεπίσκοπος και αντί να παραστεί ο ίδιος έστειλε κάποιον επίσκοπό του για την ορκωμοσία των λίγων «θρησκευομένων».

Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου για την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και στην ανάληψη καθηκόντων των αιρετών αρχόντων. Στα δικαστήρια, βέβαια, έχει σχεδόν καταργηθεί στην πράξη, αφού η πλειονότητα των εξεταζομένων μαρτύρων δίνει πολιτικό όρκο στην τιμή και τη συνείδησή τους, όση τυχόν έχει απομείνει. Καιρός να εφαρμοστεί και από την Πολιτεία για να μην υπάρχει αυτή η παρωδία που παρατηρήθηκε πρόσφατα. Η Εκκλησία πρέπει να ασχοληθεί με τα του οίκου της και κυρίως με το αγιαστικό της έργο. Η εμπλοκή της με τους πολιτικούς για λόγους προβολής ή άλλες κρύφιες επιδιώξεις την υποβιβάζει. Περαιτέρω γίνεται και αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς, όπως παρατηρήθηκε στην προεκλογική περίοδο. Ο ένας αρχηγός να πλέκει εγκώμιο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και να δρέπει επαίνους, και ο άλλος να πετάει περιστέρια στον αγιασμό των υδάτων και να παίρνει ευλογίες και τιμητική πλακέτα από τον μητροπολίτη Ηρακλείου!

Δημητριος Δημηνας – Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή