Κ. Καραμανλής και Ντ. Μπακογιάννη «εφ’ όλης της ύλης»

Κ. Καραμανλής και Ντ. Μπακογιάννη «εφ’ όλης της ύλης»

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή, υπό το φως των τηλεοπτικών προβολέων, συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη μοιάζει να «εικονογραφεί» τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξερχόμενη της συνάντησης, που η ίδια ζήτησε, η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν συζητήθηκαν τα εσωκομματικά ζητήματα. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν υπήρξε «διά ταύτα», η είδηση της συνάντησης των δύο έριξε νέο νερό στον μύλο των «γαλάζιων» σεναρίων. Καλά πληροφορημένες πηγές της «Κ» επιβεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης, από τις πολλές που πραγματοποιεί ο κ. Καραμανλής, συζητήθηκε και η κατάσταση στο κόμμα. Χωρίς, ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός να μεταβάλει άποψη ως προς την ανάγκη να μην απειληθεί, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, η ενότητα του κόμματος και χωρίς η πρώην υπουργός και διεκδικήτρια κατά το παρελθόν της ηγεσίας να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι προτίθεται να πράξει.

Καραμανλής και Μπακογιάννη συμφώνησαν να ξανασυζητήσουν, μετά τον κύκλο επαφών που θα έχει η δεύτερη στο εξωτερικό, ώστε να έχει σαφή εικόνα για τις προθέσεις των εταίρων μας έναντι της κυβέρνησης. Αλλωστε, οι εξελίξεις στο μέτωπο με τους πιστωτές, αλλά και οι πρωτοβουλίες έντασης της κυβέρνησης στην ατζέντα των εξωτερικών θεμάτων, συνιστούν το κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος για το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα εσωκομματικά να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Δείτε τις δηλώσεις Μπακογιάννη μετά το τέλος της συνάντησης: 

 

Επαφές Σαμαρά

Ο κ. Αντ. Σαμαράς συνεχίζει τον κύκλο επαφών του με στελέχη, προκειμένου να συγκροτηθεί η νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού, ενώ, ταυτόχρονα, παρά τις ζυμώσεις στο εσωτερικό της Κ.Ο. (αριθμεί, συνολικά, 76 βουλευτές), ουδείς εμφανίζεται έτοιμος να τον αμφισβητήσει.

Ωστόσο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το ζήτημα παραμένει στη δημόσια συζήτηση περί τη Ν.Δ. Θέμα ηγεσίας θα υπήρχε αν έκανε κίνηση ο Κ. Καραμανλής, αλλά δεν είναι διατεθειμένος, σημείωσε ο κ. Νικ. Κακλαμάνης (989), μιλώντας, σε πείσμα της επίσημης θέσης της Ν.Δ., με πολύ θετικά λόγια για τον νέο υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά. «Εγιναν λάθη, το παραδέχεται και ο πρόεδρος της Ν.Δ., πρέπει να γίνει ψύχραιμος διάλογος», προσέθεσε και ο κ. Κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας ότι «το κόμμα δεν είναι μαυσωλείο για να σκεπάσει προβλήματα κάτω από το χαλί». «Πρέπει να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δεν βλέπω αυτή τη στιγμή θέμα αλλαγής ηγεσίας. Ο πρόεδρος μας είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη», προσέθεσε και η κ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η τοποθέτηση της οποίας στη θέση του γραμματέα της νέας Κ.Ο., όπως πρότεινε ο κ. Σαμαράς, θα απαιτήσει αλλαγή του κανονισμού του κόμματος, καθώς η βουλευτής δεν έχει τα απαιτούμενα 6 χρόνια κοινοβουλευτικής εμπειρίας.

Στον αντίποδα, ο κ. Κ. Γκιουλέκας εκμεταλλεύθηκε τις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν «στηθεί» για τη συνάντηση Καραμανλή – Μπακογιάννη, επεσήμανε πως θα «δούμε τα αίτια και τους υπαιτίους της ήττας», ενώ για το αν θέτει θέμα ηγεσίας, σχολίασε ότι «θα συνεδριάσουν τα όργανα… τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα κσι ψυχραιμία. Ο,τι άλλο πούμε τώρα είναι περιττό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή