Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Περπατώ εις το δάσος» με τα παιδιά

Το θεατρικό έργο για παιδιά «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου συνεχίζει τις παραστάσεις του στη σκηνή του θεάτρου Αυλαία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση σε σκηνοθεσία της Στέλλας Μιχαηλίδου, σκηνικά και κοστούμια της Λίλας Καρακώστα, μουσική του Κώστα Βόμβολου και χορογραφίες της Μέλπως Βασιλικού. Παίζουν οι Χρήστος Γκουτσίδης, Αίγλη Κατσίκη, Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου κ.ά.

Κάθε Κυριακή, 11.30 π.μ. Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Split» με ελεύθερη συνεισφορά

Εως τις 2 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η παράσταση «Split» από την ομάδα «δώδεκα δάχτυλα» στο Coo Cafe Bar στη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψη, η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της Μαριάννας Βογιατζή. Ενα έργο που εξερευνά τον διάλογο με το φως και τις σκιές για μια γυναίκα σε διαφορετικές ηλικίες. Μια σκοτεινή κωμωδία για την πορεία προς την ενηλικίωση με πρωταγωνιστές τη μουσική, την κίνηση και τον λόγο. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Βασιλέως Ηρακλείου 4, πλατεία Χρηματιστηρίου, ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

ΝΑΥΠΛΙΟ

«Η Γυναίκα της Ζάκυθος»

Το Φουγάρο στο Ναύπλιο φιλοξενεί την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ., τη θεατρική παράσταση «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού. Το εμβληματικό έργο του εθνικού μας ποιητή προσεγγίζεται θεατρικά και σκηνοθετείται από τον Δήμο Αβδελιώδη σε μια παράσταση με πρωταγωνίστρια την Ολια Λαζαρίδου. Πρόκειται για μια παραγωγή που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών 2013 και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, σε 20 αρχαία θέατρα και σε πολλές θεατρικές σκηνές ανά την Ελλάδα. Η παράσταση είχε θερμότατη υποδοχή από κοινό και κριτικούς.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Στο Cine Cinema της Αμαλιάδας μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου και στο Πνευματικό Κέντρο της Σπάρτης στις 6 & 7 Φεβρουαρίου συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Θα προβληθούν συνολικά 77 ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, άνευ διαγωνιστικού χαρακτήρα, αλλά και αφιερώματα σε ξένους σκηνοθέτες.

Ειδικότερα, επίσημοι προσκεκλημένοι είναι οι σκηνοθέτες Simone Bitton από τη Γαλλία, Christian Rathner και Lukas Maurer από την Αυστρία, ενώ θα υπάρξει συζήτηση μέσω skype με τον σκηνοθέτη Joshua Oppenheimer.

ΘΕΑΤΡΟ

«Aυτοκρατορία»

Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου του Γιώργου Βέλτσου «Αυτοκρατορία (I Have your Data)» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Πρώτη συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παράσταση σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς συνεργασιών μεταξύ των δημιουργικών φορέων της πόλης. Τρίτη 3, Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 4.15 μ.μ. στο Φουαγιέ Κτιρίου Μ2 του Μεγάρου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Home»

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα «Εν Δυνάμει», αποτελούμενη από νέους καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία, παρουσιάζει τη «ζωντανή» εικαστική εγκατάσταση «Home» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Τα μέλη της ομάδας κατασκεύασαν τα σπίτια των ονείρων τους σε μακέτα και σε φυσικό μέγεθος, και στη συνέχεια κατέγραψαν σε βίντεο την πρώτη τους επαφή με τους χώρους που δημιούργησαν. Εως την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ

«Δον Ζουάν»

Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αινιγματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μια κωμωδία γεμάτη ειρωνεία αλλά και με τραγικό βάθος. Ο «Δον Ζουάν» θα παρουσιαστεί στο Βασιλικό Θέατρο, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη. Εναρξη: Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Θεσσαλονίκη

Ο κουκλοθίασος Redicolo παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «O κύκλος με την κούκλα» σήμερα και αύριο στις 12 μ. Πρόκειται για μία παράσταση με γιγαντόκουκλες που έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, θέατρα και πλατείες ανά την Ελλάδα. Το κείμενο είναι βασισμένο στην «Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας» του Ισπανού συγγραφέα Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον «Κύκλο με την κιμωλία».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σεμινάριο τζαζ

Θεσσαλονίκη

Στις 4 και 5/2 το Κρατικό Ωδείο φιλοξενεί τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και σαξοφωνίστα Δήμο Δημητριάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή