Κόλλησαν στον καναπέ για τις εξελίξεις

Κόλλησαν στον καναπέ για τις εξελίξεις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως είναι φυσικό, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Το διαπιστώνουμε αυτό και από τα στοιχεία της Nielsen για το τριήμερο μεταξύ 26-28/1, οπότε έγινε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης, οι πρώτες δηλώσεις των στελεχών της κ.ο.κ.

Τα στοιχεία της εταιρείας μέτρησης τηλεθέασης δείχνουν αύξηση της μέσης ημερήσιας τηλεθέασης κατά μισή περίπου ώρα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα τριήμερα των δύο προηγούμενων εβδομάδων, στα 331 λεπτά ή αν προτιμάτε στις πεντέμισι ώρες ημερησίως.

Το ενδιαφέρον του κοινού αναδεικνύεται και από τις τηλεθεάσεις των κεντρικών δελτίων των έξι μεγάλων καναλιών, που δεν σημειώνουν απλά στην πλειονότητά τους υψηλότερα ποσοστά, σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν, καθώς για να παρακολουθήσουν τα νεότερα κόλλησαν στον καναπέ πολύ περισσότεροι, περί το 1 εκατ. άτομα, αγγίζοντας το σύνολο των εν δυνάμει τηλεθεατών των ειδήσεων – δεδομένου ότι κάποιοι μπορεί να είδαν και δύο δελτία, τα 4,3 εκατ. τηλεθεατές.

Συγκεκριμένα, το προαναφερόμενο τριήμερο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παρακολούθησαν κατά μέσον όρο 1.073.000 τηλεθεατές (24,3%), του Alpha 1.048.000 (26,5%), του Mega 789.000 (18,2%), του Star 532.000 (12,6%), του ΣΚΑΪ 533.000 (11,2%) και της ΝΕΡΙΤ 409.000 (11,2%).

Ομως, η επόμενη ημέρα απασχολεί και την αυριανή εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Η τελευταία λέξη», που θα προβληθεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στις 23.15.

Ο δημοσιογράφος και οι συνεργάτες του έζησαν την τελευταία εβδομάδα πριν και την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές σε μια γειτονιά του Πειραιά, που σημαδεύτηκε από την ανεργία και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα. Εκεί κατέγραψαν με τον φακό της εκπομπής και θα μας δείξουν πώς σκέφτονταν, τι συζητούσαν, τι περίμεναν οι άνθρωποι στη γειτονιά. Ακόμη, πώς έζησαν τον προεκλογικό αγώνα, με τι κριτήρια αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν, αλλά και πώς παρακολουθούν τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης. Εν τέλει τι περιμένουν, τι προσδοκίες τρέφουν; Η «Τελευταία λέξη» επιχειρεί μια ακτινογραφία της προεκλογικής και της μετεκλογικής Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή