Πίσω από τις κάμερες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογική διαδικασία με ανοιχτά χαρτιά

Η εκλογή του Γ. Γκιρτζίκη στην προεδρία της ΕΠΟ με ευρεία πλειοψηφία και χωρίς αντίπαλο οφείλεται και στην πρόβλεψη που υπάρχει στο καταστατικό προκειμένου να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για πρόεδρος. Συγκεκριμένα, για να είναι υποψήφιος πρέπει να προταθεί από οκτώ ενώσεις. Ο αριθμός είναι μεγάλος δεδομένου ότι το σύνολο των ενώσεων είναι μόλις 54. Αν υπάρξουν δύο υποψήφιοι πρέπει να προταθούν από συνολικά 16 ενώσεις και αν υπάρξουν τρεις υποψήφιοι από 24. Δηλαδή πάνω από τις μισές ενώσεις που αποτελούν το ολιγάριθμο σώμα των εκλεκτόρων αναγκάζονται μέσω της διαδικασίας της υπόδειξης ν’ ανοίξουν τα χαρτιά τους, να ταχθούν με έναν υποψήφιο και εκ των πραγμάτων να στερηθούν το δικαίωμα της μυστικότητας της ψήφου με ό,τι αυτό σημαίνει στην περίπτωση που η επιλογή τους δεν εκλεγεί. Γι’ αυτό κάθε εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ κρίνεται αρχικά στον αριθμό των οκτώ προτάσεων, που μάλλον προβλέφθηκε για να λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την υποβολή υποψηφιοτήτων «διασφαλίζοντας» ευρείες πλειοψηφίες χωρίς αντίπαλο…

ΜΠΛΟΥ.

Στην «αγκαλιά» της Εθνικής

Το ελληνικό μπάσκετ θα «αγκαλιάσει» τα τέσσερα ομογενή παιδιά του που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης, την παραμονή του φετινού Ολ σταρ αγώνα. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μαζί με τον Παναγιώτη Φασούλα, θα βρεθούν μαζί με τους Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Κουφό και Παπανικολάου, καθώς η τετραπλή ελληνική εκπρόσωπηση στο ΝΒΑ είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία διαφήμισής της. Απαντες έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΕΟΚ και φυσικά το θέμα της καθολικής συμμετοχής των τεσσάρων ΝΒΑer στην εθνική ομάδα εξασφαλίζεται σε απόλυτο βαθμό και στην πράξη.

Γ. Β.

«Τυφλά» βήματα

Στα… τυφλά βαδίζουν οι ελληνικές ομοσπονδίες καθώς τελείωσε ο πρώτος μήνας του χρόνου και καμιά δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο προϋπολογισμός της για να προγραμματίσει τις κινήσεις της. Οι περισσότεροι από τους προπονητές, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.λπ. δουλεύουν σε εθελοντική βάση καθώς δεν έχουν γίνει συμβόλαια. Η χρονιά, όμως, είναι προολυμπιακή και ήδη οι αθλητές μας πρέπει να προετοιμαστούν για να διεκδικήσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οπότε πρέπει να φτιάξουν τα προγράμματά τους.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή