Spiegel: Πακέτο 20 δισ. με έλεγχο από τρόικα

Spiegel: Πακέτο 20 δισ. με έλεγχο από τρόικα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η Γερμανία είναι διατεθειμένη να προσφέρει στην Ελλάδα ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ύψους έως και 20 δισ. ευρώ, επειδή, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, τα φορολογικά έσοδα υστερούν και οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρούν. Κατά το γερμανικό περιοδικό, προϋπόθεση για τη νέα ένεση ρευστότητας είναι να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τις μεταρρυθμίσεις και να υπόκειται η Ελλάδα στον έλεγχο της τρόικας.

Πάντως, μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον κ. Γ. Ντάισελμπλουμ και την πλήρη διάσταση απόψεων που κατεγράφη, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι υπάρχει σχεδιασμός για νέο πακέτο βοήθειας. Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα αιχμηρός για την κυβέρνηση υπήρξε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που προχθές επισκέφθηκε την Αθήνα και χθες το βράδυ επρόκειτο να έχει δείπνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Σουλτς ανέφερε συγκεκριμένα για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα: «Του είπα ξεκάθαρα πως, εάν θέλεις αυτή την πορεία σύγκρουσης και την ακολουθήσεις, πιστεύω ότι θα χάσεις. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να ακολουθήσεις μια πορεία συμβιβασμού».

Παράλληλα, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι, εάν η νέα κυβέρνηση ακυρώσει μέτρα όπως η μείωση μισθών, συντάξεων και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, «τότε σίγουρα θα υπάρξει βαθιά σύγκρουση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή