Αρση πολιτικής επιστράτευσης

Αρση πολιτικής επιστράτευσης

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ είναι από τις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Η σχετική εισήγηση έφθασε στο πρωθυπουργικό γραφείο από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε απευθυνθεί προχθές στον κ. Λαφαζάνη ζητώντας την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Τη λήξη της επιστράτευσης είχε ζητήσει και το σωματείο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος», αναφέροντας ότι η σχετική πρόβλεψη, που είχε τεθεί σε ισχύ από τις 5 Ιουλίου 2014, ουσιαστικά καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας. Η πολιτική επιστράτευσης είχε αποφασισθεί τότε προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, που προκλήθηκαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε προεκλογική δέσμευση για άρση του μέτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή