Σύσκεψη αρχηγών ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

Σύσκεψη αρχηγών ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προκαλέσει σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό (δηλαδή πλην του ΚΚΕ και της Χ.Α.) ζήτησε χθες από τον κ. Αλ. Τσίπρα ο Στ. Θεοδωράκης, χωρίς να κρύβει την έντονη ανησυχία του για τις αδιέξοδες, όπως τις περιέγραψε, συναντήσεις που είχε η νέα κυβέρνηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτούμε εθνική συνεννόηση», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και επέκρινε την κυβέρνηση ότι όχι μόνον «έχει επιλέξει τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», αλλά ότι δεν έχει οποιοδήποτε σχέδιο για την παραμονή της χώρας στη Ζώνη του Ευρώ. «Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη» και «η κυβέρνηση έχει χρέος να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε τις προτάσεις που απευθύνει τις τελευταίες ημέρες το «Ποτάμι»: «Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μη βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό και τον κ. Τσίπρα να επιδιώξει τη συνεννόηση των κομμάτων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας έτσι ώστε να εκπονηθεί άμεσα ένα πατριωτικό σχέδιο».

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια να προβλεφθούν οι συνέπειες στη χώρα –άμεσες και μεσοπρόθεσμες– από την αδιέξοδη στάση που μέχρι στιγμής τηρεί η κυβέρνηση έναντι των Ευρωπαίων εταίρων ήταν και το κεντρικό αντικείμενο εκτενούς σύσκεψης που είχε γίνει ήδη από το πρωί στη Σεβαστουπόλεως, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων οι κ. Χάρ. Θεοχάρης, Αντ. Λυμπεράκη, Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Θαν. Σκόκος και Στρ. Μούγερ. Και έχει αυτονόητη σημασία το κεντρικό ερώτημα που ετέθη στη σύσκεψη για το αν η κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο να μετατρέψει τη χώρα μας σε Ιφιγένεια, δεδομένου ότι τα στελέχη του «Ποταμιού» συμφώνησαν πως υπάρχουν πια σαφείς ενδείξεις ότι η Ελλάδα πιθανότατα χρησιμοποιείται ακόμη και ως αποσταθεροποιητικός πόλος της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή