Σύντομα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΞΙΚΟ

Φθηνά δολάρια

Ενα περίεργο εμπόριο συναλλάγματος λαμβάνει χώρα καθημερινά στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού. Τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος που λειτουργούν στο αεροδρόμιο πουλάνε τα αμερικανικά δολάρια κατά περίπου 3% χαμηλότερα απ’ όσο τα αγοράζουν οι εμπορικές τράπεζες στο ίδιο αεροδρόμιο! Ο λόγος γι’ αυτή την ασυνήθιστη διαφορά είναι οι δρακόντειοι μεξικανικοί νόμοι κατά των καρτέλ ναρκωτικών, που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάθεση μεγάλων ποσών δολαρίων σε τράπεζες. Οπότε τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος πουλάνε φθηνά τα δολάριά τους ώστε να μην τους μείνουν στο τέλος της ημέρας.

ALIBABA

Δημόσια εγγραφή

Ο χρηματοπιστωτικός βραχίονας της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba σκοπεύει να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά ενδεχομένως το 2016, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η αξία του χρηματοπιστωτικού βραχίονα της Alibaba υπολογίζεται σε περίπου 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Τζακ Μα, διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, είχε δηλώσει ότι η Ant Financial, η οποία προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών, προσωπική τραπεζική, διαχείριση κεφαλαίων, δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσωπικά δάνεια και ασφαλιστικές υπηρεσίες, θα επιδιώξει την είσοδό της στο χρηματιστήριο, πιθανώς σε κάποιο κινεζικό.

Google

Υψηλά κέρδη

4,76 δισ. δολάρια ήταν τα καθαρά κέρδη του κολοσσού του Ιντερνετ το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Αντιστοιχούν σε 6,88 δολάρια ανά μετοχή κάτω από τις προβλέψεις για κέρδη 7,11 δολάρια ανά μετοχή. Συνολικά τα έσοδά της το τέταρτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 15%, στα 18,1 δισ. δολάρια, επίσης χαμηλότερα των προσδοκιών, καθώς επλήγησαν από το ισχυρό δολάριο που περιορίζει όσα προέρχονται εκτός ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή