Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΗ

Ιδιωτικοποίηση, τέλος

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε η μετοχή της ΔΕΗ με αυξημένη εμπορευσιμότητα. Ειδικότερα, περισσότερες από 5 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια, ενώ η μετοχή υπέστη συνολικές απώλειες 15,1%. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του εξήγγειλε την παύση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ΔΕΗ θα παραμείνει δημόσια επιχείρηση με πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο στο Δημόσιο.

ΕΥΔΑΠ

Κέρδη 41 εκατ. ευρώ

Η ΕΥΔΑΠ συγκαταλέγεται στις εισηγμένες με τα υψηλότερα ταμειακά διαθέσιμα. Η μετοχή διακρίθηκε αυτή την εβδομάδα παρά το μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων που έπληξε την αγορά μετοχών. Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή ενισχύθηκε 2,77% σε εβδομαδιαία βάση. Η επιχείρηση διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Λεκανοπεδίου Αττικής στη διάρκεια του περσινού εννεαμήνου εμφάνισε κέρδη μετά φόρων ύψους 41 εκατ. από 75 εκατ. αντίστοιχα το εννεάμηνο του 2013. Ανάλογη πορεία εκτιμάται ότι θα εμφανίσει η κερδοφορία και για το σύνολο του 2014.

Jumbo

Επέκταση

Αρνητικά επηρεάσθηκε η μετοχή της Jumbo από το κύμα πωλήσεων που έπληξε το χρηματιστήριο. Η μετοχή αυτή την εβδομάδα κατέγραψε πτώση 8,78%. Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο όμιλος μέχρι το τέλος του 2014 διέθετε δίκτυο 70 καταστημάτων σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά, διέθετε 53 καταστήματα στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 4 στη Ρουμανία, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo. Επίσης αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Πελοπόννησο, καθώς και ενός ακόμα υπερ-καταστήματος στη Ρουμανία.

ΜΕΤΚΑ

Χωρίς μείωση προσωπικού

Η ΜΕΤΚΑ ανήκει στις εισηγμένες που το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών βρίσκεται στο εξωτερικό, διαθέτοντας παράλληλα και υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου η μετοχή κατέγραψε συνολικά κέρδη 5,63%. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΜΕΤΚΑ και γενικότερα του ομίλου Μυτιληναίου, οι εταιρείες του εξέρχονται από την κρίση χωρίς καμία μείωση προσωπικού, με υποδειγματική συμπεριφορά έναντι τραπεζών και πιστωτών και με μία βάση κόστους, τεχνογνωσίας και χρηματοοικονομικής διάρθρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή