Ποια μέρα τελικά να αρχίσω δίαιτα;

Ποια μέρα τελικά να αρχίσω δίαιτα;

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η χρονιά, έβαλες τους στόχους σου και φυσικά, δεν άφησες απ’ έξω διατροφή και γυμναστική. Και τα δύο όμως, είναι τόσο δύσκολο να τα αρχίσεις, να τα συνεχίσεις και τελικά να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, που σου φαίνεται κάθε φορά Γολγοθάς. Πάντα σου φταίει κάτι, η ώρα, οι πλανήτες, η κούραση, η δουλειά, το πρόγραμμά σου, γι’ αυτό δεν βρίσκεις την ιδανική μέρα για να αρχίσεις δίαιτα. Ας την πούμε διατροφή για να ακούγεται λιγότερο αυστηρό. Μέσα στα χρόνια, λοιπόν, έχεις ξεκινήσει άπειρες φορές διατροφή, αλλά ποτέ δεν καταφέρνεις να την τηρήσεις πιστά. Επιπλέον, είσαι σίγουρη πως κάθε φορά διαλέγεις λάθος μέρα για να την αρχίσεις.

Η Δεύτερα σου φαίνεται έτσι κι αλλιώς δύσκολη σαν μέρα, οπότε αν ξεκινήσεις και δίαιτα μάλλον βάζεις δύσκολο στόχο. Γι” αυτό πάντα την αποκλείεις. Την Τετάρτη και την Πέμπτη τις βγάζεις στην άκρη γιατί είναι σχεδόν στη μέση της εβδομάδας και δεν σου φαίνεται σωστό να αρχίζεις κάτι στη μέση της εβδομάδας (είναι αυτά τα κολλήματα που δεν φεύγουν ποτέ). Μένει μετά η Παρασκευή. Την Παρασκευή όμως όλο και κάτι θα έχεις κανονίσει για φαγητό και ποτό και δεν είναι σωστό να να γίνεις εσύ η σπαστική της παρέας που δεν θα τρως και δεν θα πίνεις. Το Σαββατοκύριακο έχει βγει εκτός παιχνιδιού από την αρχή. Αν πεις ότι αρχίζεις διατροφή το Σάββατο ή την Κυριακή, μάλλον θα αρχίσουν να σε δουλεύουν. Οπότε τι μένει; Η Τρίτη. Και παίρνεις τη μεγάλη απόφαση να αρχίσεις Τρίτη τη διατροφή σου. Τυπώνεις αυτή που σου έδωσε ο διαιοτολόγος ή αυτή που βρήκες στο διαδίκτυο ή αν είσαι από τις πιο κλασικές, κόβεις τη σελίδα που βρήκες στο περιοδικό τις προάλλες που περίμενες στον γιατρό. Στόχος σου είναι να χάσεις 5-6-7-8 κιλά που έχουν κάτσει εκεί στην περιφέρεια, για πρώτη φορά στην κοιλιά, στα μπράτσα και δεν λένε να φύγουν. Πηγαίνεις, λοιπόν, στο σούπερ-μάρκετ αγοράζεις όλα όσα χρειάζεσαι για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό και κάνεις τον σταυρό σου αυτή τη φορά να πετύχει.

Αλλά ο σταυρός και οι προσευχές δεν κάνουν τίποτα, γιατί το μεσημέρι μόλις φας το λιτοδίαιτο γεύμα σου, σου έρχεται μια λιγούρα, το βράδυ έχεις όρεξη για burger και όχι για γιαούρτι και πάει λέγοντας. Πάνω που λες πως θα αρχίσεις διατροφή, ανακαλύπτεις το πιο τέλειο food blog για νόστιμα πρωινά, ένα υπέροχο καφέ με γαλλικά κρουασάν κοντά στο σπίτι σου, μη μιλήσουμε και για τα νόστιμα μπριζολάκια που σου πρότειναν από τη δουλειά.

Οι πειρασμοί είναι πολλοί και δυσκολεύεσαι να κάνεις τα στραβά μάτια. Όχι, γιατί αρχίζεις λάθος μέρα τη διατροφή-δίαιτα, αλλά γιατί δεν το έχεις πάρει απόφαση. Ίσως τελικά σου αρέσει το σώμα σου και απλώς θέλεις να βασανίζεσαι. Αν πραγματικά θέλεις να δεις μία αλλαγή, κάν’ το τουλάχιστον σωστά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή