Π. Μοσκοβισί: Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε ένα «Grexit»

Π. Μοσκοβισί: Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε ένα «Grexit»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και θα κάνουμε τα πάντα για αποφύγουμε ένα «Grexit», τόνισε την Παρασκευή, μιλώντας στην εκπομπή Hardtalk του βρετανικού δικτύου BBC, o Πιερ Μοσκοβισί.

Ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. για οικονομικές υποθέσεις διευκρίνισε ωστόσο ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συβαστεί τις ήδη συμφωνημένες δεσμεύσεις της χώρας.

Στον απόηχο της χθεσινής επίσκεψης του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς σκοπεύει να πράξει, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν με ήρεμο και ειρηνικό τρόπο.

«Η Ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει να βρίσκεται στο ενιαίο νόμισμα», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για την σταθερότητα και την αξιοπιστία του ευρώ, να μην οδηγηθούμε σε έξοδο της χώρας από αυτό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή