Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την ένταξη ακόμη δύο ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιό του, ο ξενοδοχειακός όμιλος Vita Hotels θα φθάσει για το 2015 τα πέντε στην Κρήτη. Παράλληλα, για δύο μονάδες του ομίλου υπογράφηκε στρατηγική συμφωνία με τον Τhomas Cook προκειμένου να διαθέτουν κατ’ αποκλειστικότητα ξενοδοχειακές υπηρεσίες θεματικών αλυσίδων του Tour Operator.

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vita Hotels Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο όμιλος εκμίσθωσε για τουλάχιστον 15 χρόνια το 4 αστέρων ξενοδοχείο Elounda Aqua Sol, το οποίο θα μετονομασθεί σε Elounda Breeze Resort. Tην περίοδο 2015-16 o όμιλος θα ανακαινίσει το ξενοδοχείο και θα το επεκτείνει κατά 70 δωμάτια. Η μονάδα με δυναμικότητα 250 δωματίων θα λειτουργήσει στην κατηγορία των 5 αστέρων.

Επίσης, ο όμιλος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ένταξη και πέμπτου ξενοδοχείου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ηρακλείου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ανακαινίσεων και επεκτάσεων μαζί με τις εξαγορές του ομίλου φθάνει μέχρι σήμερα τα 45 εκατ. ευρώ. Φέτος το ξενοδοχείο Κarolina Mare του ομίλου στα Μάλια με την ανακαίνιση των 229 δωματίων του θα αναβαθμιστεί από 3 σε 4 αστέρων. Το ξενοδοχείο Sun Beach στα Μάλια θα αναβαθμιστεί από 1 αστέρι που είχε όταν εξαγοράστηκε πέρυσι σε 5 αστέρων. Η μονάδα θα λειτουργήσει τον Μάιο με δυναμικότητα 110 δωματίων. Eπιπλέον, στο 4 αστέρων Zorbas Village με δυναμικότητα 231 δωματίων θα προστεθεί για τη φετινή σεζόν ως παροχή για τους επισκέπτες ένα υδάτινο πάρκο. Το Sun Beach θα διαθέτει υπηρεσίες της θεματικής αλυσίδας του Thomas Cook, Sentido, και το Zorbas Village της SunConnect.

Eξάλλου ο κ. Βαμιεδάκης είναι επικεφαλής του ταξιδιωτικού οργανισμού Deltanet Travel, που διακινεί σε ετήσια βάση στην Ελλάδα 350.000 επισκέπτες από αγορές όπως η Βρετανία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Μολδαβία. H Deltanet Travel με προσωπικό 150 ατόμων διαθέτει κεντρικά γραφεία στο Ηράκλειο της Κρήτης και υποκαταστήματα στη Ρόδο, στην Κω, στην Κάρπαθο και στην Κέρκυρα.

Επιπροσθέτως διαθέτει δύο υποκαταστήματα στην Κύπρο. Συνολικά στην Ελλάδα διαθέτει μια «τράπεζα» δωματίων που ξεπερνά σε αριθμό τις 5.000. Το περασμένο φθινόπωρο η Deltanet Travel, προκειμένου να εισέλθει και στη γερμανική αγορά, εξαγόρασε το ταξιδιωτικό γραφείο Greco Services με έδρα στο Ηράκλειο, το οποίο διακινεί ετησίως -κυρίως από Γερμανία- περί τις 70.000 τουρίστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή