Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος

Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει έλθει η ώρα για μια στροφή στον ρεαλισμό, τη σύνεση και τη λογική. Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα γιατί θα βυθίσει ό,τι υγιές έχει απομείνει στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Οι υπερβολές και οι μεγάλες κουβέντες είναι καλές για έναν ηγέτη στην αντιπολίτευση, όχι στη διακυβέρνηση του τόπου την πιο κρίσιμη ώρα. Οι πρώτες μέρες και τα πρώτα μηνύματα της νέας κυβέρνησης μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν. Καλή είναι η μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη. Προέχει, όμως, να μείνει η δική μας χώρα όρθια και να μη βουλιάξει σε μεγαλύτερη ύφεση και απομόνωση. Διακυβεύονται πολλά αυτή την ώρα.

Οσοι καταλαβαίνουν οφείλουν να μιλήσουν τώρα. Η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει τη σιωπή σε κανέναν. Η Νέα Δημοκρατία –είναι αυτονόητο– πρέπει να φανεί αντάξια των περιστάσεων και μαζί με τις άλλες αμιγώς φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να ορθώσει τον λόγο της λογικής και του φιλοευρωπαϊσμού. Εχει απογοητεύσει με την έλλειψη πειστικού λόγου για τον μεσαίο χώρο. Ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά μια ενωμένη και στέρεη αντιπολίτευση που θα μπορεί να την εμπιστευθεί, όσο και μια ρεαλιστική κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή