Τζον Κέρι: Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για στενή διμερή συνεργασία με Ελλάδα

Τζον Κέρι: Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για στενή διμερή συνεργασία με Ελλάδα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσιοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής τα θέματα που συζητήθηκαν στο τηλεφώνημα του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι προς τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά. Κατά την επικοινωνία τους, ο κ. Κέρι συνεχάρη τον κ. Κοτζιά και υπογράμμισε «το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να συνεχισθεί η στενή διμερής συνεργασία με την Ελλάδα». Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συζήτησαν «την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην περιοχή», αποκαλύπτοντας τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των διμερών σχέσεων για τους Αμερικανούς.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, εξάλλου, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι στην επικοινωνία του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκτός από τα θέματα της οικονομίας «αξιολογήθηκε η στενή συνεργασία των δύο χωρών σε θέμα ευρωπαϊκής ασφάλειας και καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά την Παρασκευή. Αντίθετα, η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε το Σάββατο, ενώ πρόσθετε ότι οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή