NYT: Το σχέδιο προϋπολογισμού Ομπάμα προβλέπει έλλειμμα ύψους 474 δισεκ. δολαρίων

NYT: Το σχέδιο προϋπολογισμού Ομπάμα προβλέπει έλλειμμα ύψους 474 δισεκ. δολαρίων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα υποβάλει ένα σχέδιο προϋπολογισμού ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2016 αύριο Δευτέρα, το οποίο θα προβλέπει ένα έλλειμμα ύψους 474 δισεκ. δολαρίων, δηλαδή ίσο με το 2,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕγχΠ), σύμφωνα με ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Το σχέδιο προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κράτους προβλέπει ότι το έλλειμμα θα ανέλθει σε $687 δισεκ. ως το 2025, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ το χρέος θα εξακολουθήσει να αυξάνεται κάθε χρόνο και θα συνεχίσει να βρίσκεται κατά προσέγγιση στο 75% του ΑΕγχΠ.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει εξάλλου δαπάνη $105 εκατ. για τη χορήγηση βοήθειας στους Αμερικανούς εργαζομένους που έχουν πληγεί από τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου τις οποίες έχουν συνάψει οι ΗΠΑ, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή