Λίβανος: Οι τζιχαντιστές του ΙΚ αποσύρονται από τις περιοχές γύρω από το Κομπάνι

Λίβανος: Οι τζιχαντιστές του ΙΚ αποσύρονται από τις περιοχές γύρω από το Κομπάνι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρονται από τις περιοχές γύρω από τη συριακή πόλη Κομπάνι, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κουρδικές δυνάμεις με τη βοήθεια των αμερικανικών και συμμαχικών αεροπορικών επιδρομών απώθησαν την περασμένη εβδομάδα τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από το Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Οι κουρδικές δυνάμεις της οργάνωσης YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) κατέλαβαν εξάλλου την Κυριακή το βράδυ 13 χωριά στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε η ίδια ΜΚΟ, που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία.

«Δεν υπάρχει καμία αντίσταση μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που την Κυριακή βρίσκονταν περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα έξω από το Κομπάνι είναι πλέον τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα μακριά, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

Εξάλλου οι κούρδοι αντάρτες που οδήγησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μακριά από το Κομπάνι ανακοίνωσαν σήμερα ότι η ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα μπορεί τώρα να ανοίξει νέα μέτωπα εναντίον τους στη βορειοανατολική Συρία. «Πιστεύουμε ότι το Ντάες δέχτηκε ένα μεγάλο και πολύ σοβαρό πλήγμα, αλλά είναι φυσιολογικό για τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως είναι αυτό, να ανοίξει άλλα μέτωπα για να ανακτήσει ότι έχει απομείνει από το κύρος του» δήλωσε ο Χελίλ Ρεντούρ, έας εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

«Υπάρχουν καθημερινές συγκρούσεις και ίσως οι μάχες και οι συγκρούσεις αυξηθούν ιδιαίτερα στην περιοχή της Τζαζίρα, καθώς το Ντάες θα στραφεί σε άλλες περιοχές για να ανακτήσει ότι έχει απομείνει από το κύρος του», είπε ο Χελίλ. Με τον όρο «Τζαζίρα» οι Κούρδοι αναφέρονται στη βορειοανατολική Συρία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή