Ο Πρ. Παυλόπουλος στο προσκήνιο για την Προεδρία

Ο Πρ. Παυλόπουλος στο προσκήνιο για την Προεδρία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα «ανοίξει» το κεφάλαιο του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η πρώτη ψηφοφορία για τον οποίο έχει προγραμματιστεί για τη 13η Φεβρουαρίου.

Αυτό το μήνυμα έστελνε, χθες, το Μαξίμου, διαψεύδοντας έτσι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ περί ανακοίνωσης του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Εάν η αναβολή στην ανακοίνωση οφείλεται σε περιπλοκές ως προς την υποψηφιότητα ή απλώς εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργικού επιτελείου, παραμένει ζητούμενο. Μέχρι χθες, πάντως, επικρατέστερος υποψήφιος παρέμενε ο επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ, αίφνης, ανέκυψε το όνομα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο καθηγητής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή διατηρεί καλές σχέσεις, εδώ και πολλά έτη, με τον κ. Τσίπρα, ωστόσο ο ίδιος αναφέρει πως δεν έχει δεχθεί σχετική κρούση.

Παράλληλα, ισχυρή παραμένει η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου και για τον λόγο ότι, μέσω αυτής, εξασφαλίζεται η παρουσία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Κολέγιο της Επιτροπής Γιουνκέρ. Σύμφωνα με κάποιες, τουλάχιστον, πηγές στις Βρυξέλλες το ζήτημα δεν συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Ζ.-Κ. Γιουνκέρ με τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, όπως πληροφορείται η «Κ», ο επικεφαλής της Κομισιόν φέρεται να έχει ενημερωθεί, ήδη, επισήμως για το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος –όπως σημείωναν στελέχη των Βρυξελλών– «προφανώς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμητική πρόταση να υπηρετήσει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας του». Σημειώνεται πως αναφορά στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου είχε χθες και η «Αυγή», αν και η συζήτηση για προσωπικότητες όπως ο κ. Κώστας Γαβράς παρέμενε ζωηρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή