CEPIS: «Οι Νέες Τεχνολογίες είναι η χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα»

CEPIS: «Οι Νέες Τεχνολογίες είναι η χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα»

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οφέλη των εταιρειών και επιχειρήσεων από την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής (ITSM) εν μέσω απαιτητικών οικονομικών συνθηκών, αναδείχθηκαν κατά τις εργασίες του 7th South East Europe ITSM conference, που διοργανώθηκε από τον επίσημο οργανισμό itSMF Hellas, με Χρυσό Χορηγό τον όμιλο PEOPLECERT. 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) και Διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PEOPLECERT, κ. Βύρων Νικολαΐδης, ως βασικός ομιλητής, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα και τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι Νέες Τεχνολογίες στην ανάπτυξη και την απασχόληση..

«Οι Νέες Τεχνολογίες είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα στην ιδέα της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της CEPIS και πρόσθεσε: «Έχουμε τη χρυσή ευκαιρία μπροστά μας, μπορούμε να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα και να γίνουμε από ουραγοί πρωτοπόροι. Εχουμε το ελληνικό δαιμόνιο και καλά ελληνικά μυαλά».

Αναφερόμενος ο κ. Νικολαϊδης στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται, είπε, ότι μοναδική ελπίδα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας και να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ανεργίας -κυρίως των νέων, που ξεπερνά το 50%- είναι η ανάπτυξη του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής.

«Δεν γίνεται, είπε ο κ. Β. Νικολαΐδης, η ανεργία να βρίσκεται σε τόσο υψηλά επίπεδα, η ζήτηση για επαγγελματίες ΤΠΕ να αυξάνεται σταθερά μέχρι το 2020 και να υπάρχουν υποψήφιοι που υπολείπονται ψηφιακών δεξιοτήτων, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας στη χώρα μας μην καλύπτεται». «Έχουμε κενές θέσεις και τις κοιτάμε» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι στην Ευρώπη περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας θα παραμείνουν κενές το 2015, λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού με δεξιότητες ΤΠΕ. Το 2020 ο αριθμός αυτός εκτοξεύεται στις 913.000 (αύξηση 79,3%).

«Πρέπει λοιπόν να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις» τόνισε ο πρόεδρος της CEPIS και δεσμεύτηκε από τη θέση αυτή να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ψηφιακή ατζέντα και στρατηγική, όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απευθυνόμενος στα στελέχη μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως τράπεζες, τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, βιομηχανίες και κυβερνητικοί φορείς, που παρακολουθούσαν τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Β. Νικολαϊδης σημείωσε ότι το ΙTSM αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο και κύριος μοχλός αύξησης της παραγωγικότητας».

Παρουσιάζοντας δε, τα οφέλη και τις δυνατότητες που αναπτύσσει στις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας, το ITIL®, η διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση για επαγγελματίες Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής, υπογράμμισε ότι είναι «ένα πιστοποιητικό απαραίτητο για κάποιον που ασχολείται ή επιθυμεί να ασχοληθεί με υπηρεσίες πληροφορικής».

Με την υιοθέτηση του ITIL®, και την πιστοποίηση των στελεχών τους, οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν μείωση του κόστους λειτουργίας, βελτίωση των διαδικασιών και υπηρεσιών ΙΤ, βελτίωση στην εξυπηρέτηση των πελατών και αύξηση της παραγωγικότητας στο ΙΤ.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος PEOPLECERT κατέχει παγκοσμίως ένα σημαντικό μερίδιο (18%) στο χώρο της διενέργειας των εξετάσεων ITIL®, στον τομέα του IT Service Management, ενώ έχει πιστοποιήσει πάνω από 4 εκ άτομα, σε 140 χώρες μέχρι σήμερα, προσφέροντας διεθνώς, περί τα 500 αναγνωρισμένα προγράμματα πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού, όπως το ΕCDL, City & Guilds στην αγγλική γλώσσα, PRINCE2®, Lean Six Sigma κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή