Νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ο Π. Δάνης

Νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ο Π. Δάνης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αδιάφθορος της Υπηρεσίας Διακίνησης και Ελέγχου Αγαθών (παλαιός ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών) κ. Παναγιώτης Δάνης επιλέχθηκε από το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να αναλάβει το κρίσιμο πόστο του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Μετά την παραίτηση του κ. Στέλιου Στασινόπουλου, ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επέλεξε για νέο ειδικό γραμματέα τον κ. Δάνη.

Ο κ. Δάνης υπήρξε μεταξύ άλλων προϊστάμενος: της ΥΠΕΔΑ Αθηνών, της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών και της Π.Δ. ΣΔΟΕ Αττικής.

Ο νέος επικεφαλής γνωρίζει όσο λίγοι το ΣΔΟΕ. Ο νέος ειδικός γραμματέας έχει παρελθόν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από το 1997. Μία εβδομάδα πριν από την επίσημη έναρξη του ΣΔΟΕ (10 Απριλίου 1997) ο κ. Δάνης παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ότι η στελέχωση του σώματος σε μεγάλο βαθμό έγινε αναξιοκρατικά. Οι σχετικές εισηγήσεις, ανέφερε στην επιστολή παραίτησης, στο μεγαλύτερο μέρος τους υπήρξαν προϊόν συνδιαλλαγής. Και κατέληγε ότι είναι λάθος να προσφέρονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ως λάφυρο για επίλυση συνδικαλιστικών επιδιώξεων και προσωπικών φιλοδοξιών.

Σήμερα, ωστόσο, ο κ. Δάνης αναλαμβάνει το ΣΔΟΕ σε ένα κρίσιμο διάστημα, με τη φοροδιαφυγή να οργιάζει και την κυβέρνηση να έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την καταπολέμησή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή