Εκκληση Βαλαβάνη να πληρώσουν όλοι τους φόρους τους

Εκκληση Βαλαβάνη να πληρώσουν όλοι τους φόρους τους

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στους φορολογούμενους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έκανε χθες από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Η υπουργός κάλεσε όλους τους φορολογούμενους, χωρίς την απειλή σύλληψης και προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο, χωρίς τον φόβο κατάσχεσης ακόμη του ίδιου του σπιτιού τους, να πληρώσουν όλοι την τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ του 2014, αυτή του Φεβρουαρίου, και μαζί επίσης την προτελευταία δόση ΕΝΦΙΑ, αυτή του Ιανουαρίου, όσοι δεν το έχουν κάνει. Να πληρώσουν άμεσα μαζί με τον ΦΠΑ Φεβρουαρίου και τον ΦΠΑ Ιανουαρίου όσοι δεν το έχουν κάνει, καθώς και να ενταχθούν άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες, στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο όλοι όσοι μπορούν να το κάνουν και δεν το έχουν κάνει. Μάλιστα, η κ. Βαλαβάνη κάλεσε και όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, να προσπαθήσουν. Συγκεκριμένα είπε: «Γι’ αυτά τα τρία ζητήματα δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όλους όσοι στις σημερινές συνθήκες έχουν τη δυνατότητα να τα πραγματοποιήσουν. Απευθυνόμαστε και σε όλους όσοι δεν μπορούν. Ξέρουμε ότι πριν απ’ όλα αυτοί είναι που με νηφαλιότητα θα ζυγίσουν τι έχουν να κερδίσουν και τι να χάσουν και είμαστε σίγουροι ότι είναι αυτοί που θα σπεύσουν να το κάνουν ανεξάρτητα από τη σημερινή πραγματική φοροδοτική τους ικανότητα».

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι «εμείς θα κάνουμε όσο γρήγορα μας επιτρέπει η δυνατότητα νομοθέτησης το καθήκον μας, εξασφαλίζοντας, πέρα από τα παραπάνω και πολλά άμεσα μέτρα προσωπικής ανακούφισης και εκκίνησης της οικονομίας.

Από το κεντρικής σημασίας, καμιά πρώτη κατοικία να μη βγει πλέον στο σφυρί για χρέη, προσωπικά ή επιχειρηματικά, προς το Δημόσιο, μέχρι την απλοποίηση και εξορθολογισμό των διοικητικών προστίμων, να μη συνεχίζεται η δέσμευση λογαριασμών μισθοδοσίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που ουσιαστικά τις κλείνει ή οι ουσιαστικές κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων ή η δέσμευση εισοδήματος ανθρώπων που τα χρέη τους έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή