Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου δεκαπέντε χιλιάδες πολίτες έδωσαν χθες το «παρών» στο Σύνταγμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συμπαράσταση στην ελληνική κυβέρνηση κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup. Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, με ανάρτηση στο Twitter. «Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας» ανέφερε.

«Ανάσα αξιοπρέπειας», «Δουλειά – αξιοπρέπεια – σεβασμός», «Ελεύθερη Ελλάδα, ελεύθερη Ευρώπη, ελεύθεροι λαοί» έγραφαν πανό στα σκαλιά του Συντάγματος.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή, παρά το τσουχτερό κρύο, από τις 6 το απόγευμα. Οι οδοί Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασιλέως Γεωργίου και Οθωνος ήταν κλειστές, ενώ με δυσκολία διεξαγόταν η κυκλοφορία στη Φιλελλήνων. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων προσήλθε στην κεντρική πλατεία της χώρας με το μετρό, το οποίο λειτουργούσε. Μάλιστα, καθώς είχε επικρατήσει το αδιαχώρητο, οι εργαζόμενοι, προς αποφυγήν ατυχήματος, σχημάτισαν «αλυσίδα» και διοχέτευαν όσους έφταναν στις δύο περιφερειακές εξόδους. Εξαιρετικά περιορισμένη ήταν η παρουσία της αστυνομίας –μόνον ένα περιπολικό και δύο μηχανές της ομάδας Ζ έξω από το Οφθαλμιατρείο.

Περίπου στις 9 το βράδυ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λίγο πριν από τη λήξη της διαδήλωσης, στις 9.30 μ.μ., ομάδα νεαρών έκαψε σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα, τον Αγ. Νικόλαο, τη Σητεία, την Πάτρα, τη Λαμία, τον Βόλο, την Καστοριά, το Ρέθυμνο, την Κάλυμνο, τη Λέσβο, την Καβάλα, την Καλαμάτα, τη Σύρο, την Αμφισσα και την Ορεστιάδα. Αλλά και σε Ιταλία, Πορτογαλία και Κύπρο, κι έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη. Το Σαββατοκύριακο αναμένονται ανάλογες κινήσεις και σε Λονδίνο, Εδιμβούργο, Αμστερνταμ και Βρυξέλλες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή