Το Apple Watch θα μας σηκώνει από την καρέκλα μας

Το Apple Watch θα μας σηκώνει από την καρέκλα μας

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, αναφέρει ότι η διατήρηση της καλής μας υγείας είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του περίφημου έξυπνου ρολογιού Apple Watch που πρόκειται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Ανάμεσα σε αυτά που θα μπορεί να κάνει το έξυπνο ρολόι είναι να μας υπενθυμίζει κάθε ώρα ότι πρέπει να είμαστε πιο δραστήριοι. «Αν κάθομαι για υπερβολικά πολλή ώρα, θα μου χτυπάει το χέρι και θα μου θυμίζει ότι πρέπει να σηκωθώ από την πολυθρόνα και να κινηθώ. Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι το καθισιό είναι ο νέος καρκίνος» δήλωσε ο Κουκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πλαίσιο του συνεδρίου Τεχνολογίας και Διαδικτύου Γκόλντμαν Σακς. «Κάθε ώρα, στις παρά δέκα, θα σας θυμίζει ότι πρέπει να κινηθείτε. Πολλοί εργαζόμενοι στην Apple χρησιμοποιούν ήδη το έξυπνο ρολόι και τους βλέπεις στις παρά δέκα ξαφνικά να σηκώνονται όλοι μαζί και να κινούνται. Είναι ένα θέαμα που χρειάστηκε να το συνηθίσουμε, αλλά είναι καταπληκτικό» επισήμανε ο κ. Κουκ.

 Ο Κουκ, επίσης, φάνηκε απολύτως βέβαιος για τη μεγάλη επιτυχία που θα έχει το έξυπνο ρολόι, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι υπάρχει πληθώρα ανταγωνιστικών προϊόντων από τα οποία «κανένα δεν μετέβαλε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το έξυπνο ρολόι είναι το πόσο πολλά πράγματα μπορεί να κάνει». Τέλος, ο Κουκ τόνισε ότι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Apple, τo Apple Pay, είναι το μόνο που δεν συγκεντρώνει στοιχεία για τους χρήστες του. «Πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας έχουν δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να κοινοποιούν τις προτιμήσεις και τις επιλογές τους σε όλους» δήλωσε ο Κουκ προσθέτοντας: «Οταν κάνετε μία αγορά, κερδίζουμε λίγα χρήματα. Δεν είστε εσείς το προϊόν μας και δεν υπάρχει κανείς λόγος να γνωρίζουμε τι αγοράζετε ή πού ψωνίζετε». Πρόκειται, πάντως, για μία πολυαναμενόμενη πρόσθεση στα διάσημα γκάτζετ της συγκεκριμένης εταιρείας και είναι ήδη από τώρα βέβαιο ότι θα πωληθούν πολλά εκατομμύρια κομμάτια.

Ο Κουκ έθιξε και την αυξανόμενη αγορά των προϊόντων της εταιρείας στην Κίνα και απέρριψε την άποψη ότι η Αpple δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στην Κίνα τους υπόλοιπους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων επειδή τα iPhone είναι ακριβότερα από τα εκεί κατασκευασθέντα μοντέλα έξυπνων κινητών Android. «Πολλοί άνθρωποι μας συμβούλευσαν ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να καταφέρουμε να ανταγωνιστούμε στην Κίνα. Αυτό είναι σκέτη ανοησία. Ο κόσμος σε ολόκληρο τον κόσμο αποζητά την ποιότητα. Σίγουρα δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν ένα iPhone αλλά και στην Κίνα η αγορά είναι μεγάλη».

Τέλος, η εμφάνιση του Κουκ στο συνέδριο συνέπεσε με την ανακοίνωση της εταιρείας ότι πρόκειται να δαπανήσει 850 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή εγκαταστάσεων για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας στο Μοντερέι, προκειμένου να ηλεκτροδοτήσει τα γραφεία της και τα σημεία πώλησης στην Καλιφόρνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή