Π. Καμμένος: «Να αγοράσει μαχητικά η Λευκωσία»

Π. Καμμένος: «Να αγοράσει μαχητικά η Λευκωσία»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση να αγοράσει η Κύπρος μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία μάλιστα για λόγους ασφαλείας θα μπορούσαν να σταθμεύουν σε αεροδρόμια της Ρόδου ή της Κρήτης, φέρεται, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, να κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη, κατά την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο. Η σχετική τοποθέτηση προκάλεσε αμηχανία και δεν σχολιάσθηκε, για ευνόητους λόγους.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής και σημείωσε πως η παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ είναι μια «ξεκάθαρη πρόκληση». Σημείωσε πως εμείς «θέλουμε την ειρήνη», αλλά «είμαστε και έτοιμοι να απαντήσουμε, αν χρειαστεί, σε οποιαδήποτε απόπειρα επιβουλής της εθνικής κυριαρχίας ή της εδαφικής ακεραιότητας του ευρύτερου αμυντικού χώρου Ελλάδας και Κύπρου».

Χθες, ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της ελληνικής δύναμης στην Κύπρο, Εμμανουήλ Θεοδώρου. Ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛΔΥΚ, ενώ απευθυνόμενος στους στρατιώτες ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, σε «μια μονάδα επίθεσης» όπως είπε, που «όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη». Πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες θα πρέπει να είναι περήφανοι που υπηρετούν στην πιο επίλεκτη προκεχωρημένη μονάδα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

«Υψηλό το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων»

«Το έθνος, είτε δίνει εν όπλοις μάχη είτε δίνει μάχη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπως δίνει σήμερα, νικά ακόμη και αν είμαστε η πιο ανίσχυρη δύναμη», είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε ότι το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό, «γιατί εμείς πάντα υπερασπιστήκαμε τα πάτρια εδάφη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ξεναγήθηκε από τον διοικητή στο Μουσείο της ΕΛΔΥΚ, όπου υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών. Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή