Στήριξη στον αγωγό Tap από την ελληνική κυβέρνηση

Στήριξη στον αγωγό Tap από την ελληνική κυβέρνηση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον αγωγό TAP και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφάζανης, στην ομιλία του στο πρώτο Συμβουλευτικό Συμβούλιο για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μπακού. Ο κ. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Σπύρο Παλαιογιάννη, τον πρέσβη της Ελλάδας στο Μπακού Δημήτριο Τσούνγκα και τον διπλωματικό του σύμβουλο Βασίλη Ξηρό, έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλίγιεφ. Κατά τη συνάντηση, επίσης, που είχε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για μια ευρύτατη ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με αφετηρία τον TAP.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετέφερε στον ομόλογό του αίτημα της ελληνικής πλευράς για αντισταθμιστικά oφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του TAP. Το ίδιο αίτημα έθεσε και κατά τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP, Ι. Μπράντσοου, όπως και στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειακό πρόεδρο της ΒP για την Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία, Γκόρντον Μπίρελ –η ΒΡ είναι βασικός προμηθευτής του αγωγού από το κοίτασμα ShahDeniz και βασικός μέτοχος στον ΤΑΝΑΡ και στον ΤΑΡ. Ο κ. Γκόρντον Μπίρελ δήλωσε ανοιχτός σε θέματα που αφορούν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα και τόνισε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει συγκεκριμένες ελληνικές προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στο Μπακού, ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε, επίσης, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, με τον οποίο συζήτησε για τα ενεργειακά θέματα της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης, καθώς και με τον ειδικό απεσταλμένο Ενέργειας των ΗΠΑ Α. Χοχστέιν, με τον οποίο συζήτησε ενεργειακά θέματα της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στον Νότιο Διάδρομο και τον ΤΑΡ. Επίσης, στη συνάντηση με την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας T. Πέτκοβα,επιβεβαιώθηκε η στήριξη των δύο κυβερνήσεων στην ταχεία υλοποίηση του Interconnector Greece-Bulgaria (IGB) και τονίστηκε η ανάγκη να εξεταστούν τα περαιτέρω βήματα σε αυτή την κατεύθυνση το προσεχές διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή