Κουράκης: Χωρίς εξετάσεις στα Πειραματικά, από φέτος

Κουράκης: Χωρίς εξετάσεις στα Πειραματικά, από φέτος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εξετάσεις θα εισαχθούν οι μαθητές φέτος στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Μόνη εξαίρεση, τα ελάχιστα πρότυπα σχολεία στα οποία εισαγωγικές εξετάσεις προβλέπονται από το καταστατικό τους, σύμφωνα με το κληροδότημα με βάση το οποίο ιδρύθηκαν. Αυτά ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, προκαλώντας σύγχυση καθώς ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, είχε αναφέρει στη Βουλή, τη Δευτέρα, ότι το φετινό σύστημα δεν θα αλλάξει, στο πλαίσιο της αρχής περί έγκαιρης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων και για να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι που άρχισαν να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις.

Μετά τη χθεσινή απόφαση, όπως την ανακοίνωσε (Ρ/Σ Κόκκινο) ο κ. Κουράκης, στελέχη του υπ. Παιδείας επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη νέα διάσταση απόψεων που διεφάνη στο υπουργικό δίδυμο, λέγοντας ότι το ίδιο με τον κ. Κουράκη εννοούσε και ο κ. Μπαλτάς, ο οποίος πάντως είχε πει ότι οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από το 2016 και όχι από φέτος.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, περίπου στις 7 σήμερα το απόγευμα, εκτός απροόπτου, θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη θέση του πρύτανη, που έμεινε κενή μετά τη μεταπήδηση στη Βουλή του Θεόδωρου Φορτσάκη, θα διεκδικήσουν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Θάνος Δημόπουλος, ο καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Γιάννης Ιωαννίδης και η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Ελένη Καραμαλέγκου. Καθώς οι υποψήφιοι είναι τρεις, εκτός από τη σειρά κατάταξής τους, ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο ή, σε αντίθετη περίπτωση, εάν θα χρειαστεί και δεύτερος, τελικός γύρος μεταξύ των δύο πρώτων.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τις 7 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη ΔΕΠ,συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε διακοπή της αδείας τους. Ο νέος πρύτανης θα κληθεί να αντιμετωπίσει οξύτατα προβλήματα, όπως η έλλειψη σύμβασης καθαριότητας που έχει ως αποτέλεσμα το ΑΕΙ να καταφεύγει σε πρόσκαιρες, εμβαλωματικές λύσεις (π.χ. καθαρισμός χώρων από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων), η ασφάλεια των χώρων του ΑΕΙ και η έλλειψη διοικητικού προσωπικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή