Η νέα φιλοδοξία της Telltale και το Minecraft

Η νέα φιλοδοξία της Telltale και το Minecraft

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος CEO της εταιρείας Kevin Bruner έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο  GamesIndustry μιλώντας για την συνεργασία της Telltale με την Mojang (Minecraft), τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας αλλά και για το νέο IP που ετοιμάζει και το θεωρεί “τη μεγαλύτερη φιλοδοξία της Telltale”.

‹‹Πρέπει να πω ότι, μέσα στην τελευταία δεκαετία, εξετάζαμε για πολύ καιρό  πόσο “δυνατό” μπορεί να είναι ένα διαδραστικό εργαλείο αφήγησης και σκεφτόμασταν να δημιουργήσουμε κάτι από τα θεμέλια το οποίο θα μας έδινε ό,τι είχαμε ονειρευτεί πως θα μπορούσε να δώσει ένα τέτοιο εργαλείο: Το σωστό είδος της ιστορίας, το σωστό είδος της διαρρύθμισης, το σωστό είδος των ανθρώπων που εμπλέκονται, τα πάντα.

Η ιδέα κατά κάποιο τρόπο αναπτύχθηκε οργανικά και δημιουργώντας το πρώτο εξ’ ολοκλήρου δικό σου IP είναι πολύ μεγάλη υπόθεση γι’αυτο και σε αυτό το εγχείρημα δίνουμε ιδιαίτερη αφοσίωση και προσοχή. Είναι πιθανότατα το πιο φιλόδοξο σχέδιο που είχε ποτέ η εταιρεία ωστόσο νιώθουμε ότι είμαστε έτοιμοι γι’αυτο το βήμα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για να μιλήσουμε γι’ αυτό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα τώρα.››

Η Telltale, που είναι γνωστή για τα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει βασισμένη σε έργα όπως τα Game of Thrones , The Walking Dead αλλά και το The wolf Among Us, εμπνευσμένο από το κόμικ Fables επιχειρεί πλέον να δημιουργήσει μια δική της ιστορία και να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία με την καινοτομία της. Παράλληλα, η νέα της συνεργασία με τη Mojang για το Minecraft είναι σίγουρα προτότυπη αλλά εφικτή κατά τον Bruner.

‹‹Υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές του Minecraft στην Telltale. Πολλοί άνθρωποι και διακομιστές ξοδεύουν ανθυγιεινά μεγάλα ποσά του χρόνου τους πάνω στο Minecraft. Και έτσι προκύπτει το ερώτημα: Τι ακριβώς θα κάνει η Telltale με τον κόσμο του Minecraft; Και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσο ανοιχτός είναι ο κόσμος του παιχνιδιού αυτού.

Κατά κάποιο τρόπο είναι μια λευκή κόλλα χαρτί όπως και κάθε άλλο sandbox game ωστόσο στο Minecraft μπορείς να εξερευνήσεις, να χτίσεις κατασκευές αλλά και απλά να περάσεις το χρόνο σου παίζοντας με τους φίλους σου. Υπάρχει επίσης και το θέμα της επιβίωσης στη διάρκεια του παιχνιδιού  και αν το σκεφτούμε, υπάρχουν πολλές ιστορίες που μπορούμε να δημιουργήσουμε από όλα αυτά. Επίσης, απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ιστορίες από τον κόσμο του Minecraft. Αν κοιτάξεις στο Amazon και το YouTube υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός  αφηγηματικών ιστοριών βασισμένων στο Minecraft συνεπώς είναι ένας πολύ πλούσιος κόσμος που μπορείς να παράγεις ιστορίες από αυτόν.

Δουλεύουμε με την Mojang εδώ και αρκετό καιρό τώρα εξετάζοντας το πως μπορεί όλο αυτό να δουλέψει και χαίρομαι που επιτέλους μπορούμε να το ανακοινώσουμε στον κόσμο. Το όλο εγχείρημα πηγαίνει πολύ γρήγορα και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι μας κοιτάνε και δυσανασχετούν αλλά το σκεφτόμασταν αυτό το project εδώ και πολύ καιρό και πιστεύω ότι όσο περισσότερο το σκέφτεσαι τόσο πιο λογικό και εφικτό φαίνεται››.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή