Στενά περιθώρια για συμφωνία την Δευτέρα

Στενά περιθώρια για συμφωνία την Δευτέρα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους της Τρόικας στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου με πιθανότητα να συνεχίστουν και αύριο, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο. 

Οι εργασίες που διεξάγονται από χθες θέλουν τις δύο πλευρές να προσπαθούν να "βάλουν σε χαρτί", ποιες μεταρρυθμίσεις που υπάρχουν στο υφιστάμενο πρόγραμμα δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, ποιες όχι και πως προτείνει να τις αντικαταστήσει.“Προσπαθούν να σχεδιάσουν  τον ελληνικό χάρτη των μεταρρυθμίσεων”, τονίζει ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας ότι δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι περισσότερο ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κάθε πλευράς.

Οι συναντήσεις σήμερα ήταν συνεχείς καθώς ο όγκος είναι μεγάλος και η ελληνική πλευρά μέχρι χθες δεν έχει καθίσει ποτέ να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων με νούμερα και πίνακες. Ακόμα και στο Εurogroup αλλά και στην τεχνική συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργείων οικονομικών που γίνεται πριν, στο Εuroworking group, η ελληνική πλευρά  έκανε περισσότερο μια πολιτική τοποθέτηση  κάτι που φαίνεται να ενόχλησε τους εταίρους.

Τέλος, οι ελπίδες για μία συμφωνία την Δευτέρα είναι λίγες, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή