Σύντομα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TWITTER

Δύο καινούργιες λειτουργίες

Η δυνατότητα ανάρτησης βίντεο απευθείας από smartphone και η ανταλλαγή απευθείας μηνυμάτων με ομάδες χρηστών, είναι οι δύο καινούργιες λειτουργίες που εγκαινίασε το Twitter. Ετσι, χάρις στην αναβάθμιση της εφαρμογής του Twitter για iPhone και κινητά με λειτουργικό Android, τα μέλη του κοινωνικού δικτύου μπορούν πλέον από το τηλέφωνό τους να επεξεργάζονται και να «αναρτούν» απευθείας στον λογαριασμό τους βιντεοκλίπ με μέγιστη διάρκεια έως 30 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, θα μπορεί επίσης κανείς να ανταλλάσσει άμεσα μηνύματα (Direct Messages) με περισσότερους από ένα χρήστες, δημιουργώντας έτσι ομάδες για ιδιωτικές συζητήσεις – μάλιστα, πέρα από κείμενο, στα μηνύματα θα μπορούν να επισυνάπτονται φωτογραφίες ή link. Μέχρι τώρα, η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων μπορούσε να γίνει μόνο ανάμεσα σε δύο χρήστες.

GOOGLE

Δωρεάν το Google Earth Pro για επιχειρήσεις

Τη δωρεάν διάθεση του Google Earth Pro, της έκδοσης του Google Earth για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που κόστιζε 399 δολάρια τον χρόνο, ανακοίνωσε πρόσφατα ο ιντερνετικός κολοσσός. Οπως και το Google Earth, έτσι και το Google Earth Pro αναπαράγει μια «εικονική υδρόγειο», στην οποία μπορούν να προβληθούν και να αποθηκευτούν κάθε είδους γεωχωρικά δεδομένα. Η επαγγελματική έκδοση του λογισμικού προσφέρει, ωστόσο, ακόμη περισσότερα εργαλεία, δίνοντας για παράδειγμα τη δυνατότητα εκτύπωσης εικόνων σε υψηλή ανάλυση για εκθέσεις και παρουσιάσεις και τη δημιουργία βίντεο. Επίσης, επιτρέπει τη μέτρηση οποιαδήποτε επιφάνειας θα ορίσει κανείς, περικλείοντάς την μέσα σε έναν κύκλο ή πολύγωνο. Η σουίτα πρωτοκυκλοφόρησε από την Google το 2004, λίγους μήνες μετά την εξαγορά της από την αμερικανική Keyhole, ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, η έκδοση για PC και Mac είχε εγκατασταθεί σε 1 δισ. μηχανήματα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Ray, ο παρκαδόρος ρομπότ…

Ενα ρομποτικό παρκαδόρο απέκτησε το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ο οποίος αναλαμβάνει να μεταφέρει τα αυτοκίνητα των ταξιδιωτών σε κάποια από τις 249 θέσεις στάθμευσης που έχουν προβλεφθεί για τη λειτουργία του. Αναπτυγμένος από τη γερμανική εταιρεία Serva Transport και με το όνομα Ray, o παρκαδόρος ανυψώνει με τις «δαγκάνες» του το Ι.Χ., τοποθετώντας το στη συνέχεια σε μία από τις κενές θέσεις πάρκινγκ που διαχειρίζεται. Σύμφωνα με τη Serva Transport, ο Ray προορίζεται κυρίως για ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά και θέλουν να πηγαίνουν όσο το δυνατόν αργότερα στο αεροδρόμιο, αφού το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να αφήσουν το αυτοκίνητό τους σε ένα προκαθορισμένο σημείο και να «ειδοποιήσουν» τον Ray μέσω μιας οθόνης αφής. Οταν επιστρέψουν, από την ίδια οθόνη αφής θα μπορούν να ζητήσουν από το μηχάνημα να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή