Ενίσχυση – ανάσα στα Μουσικά Σχολεία από το Ίδρυμα Νιάρχου

Ενίσχυση – ανάσα στα Μουσικά Σχολεία από το Ίδρυμα Νιάρχου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεά ύψους €940.000 για τη στήριξη των 43 Μουσικών Σχολείων σε όλη την επικράτεια, με την οποία επιδιώκει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων σε μουσικά όργανα, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).  Μέσω της πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα θα δωρίσει στα Μουσικά Σχολεία 1.201 υψηλής ποιότητας μουσικά όργανα, πολλά από τα οποία θα είναι χειροποίητα και θα κατασκευαστούν από έμπειρους Έλληνες οργανοποιούς. Μέρος των παραδοσιακών κρουστών οργάνων θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τους εκπαιδευμένους του εργαστηρίου κατασκευής μουσικών οργάνων του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Η δωρεά αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τόσο το έργο των καθηγητών των Μουσικών Σχολείων, όσο και των 9.200 μαθητών που φοιτούν σήμερα σε αυτά -αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια- προκειμένου να καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δεξιότητες, να λάβουν νέα εκπαιδευτικά και πολιτισμικά ερεθίσματα και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην ευρωπαϊκή και ελληνική παραδοσιακή μουσική τέχνη.

Η πρωτοβουλία για τη στήριξη των Μουσικών Σχολείων της χώρας συμπληρώνει το Πρόγραμμα Υποστήριξης Σχολείων που υλοποιεί το Ίδρυμα από το 2007 έως και σήμερα, έχοντας προσφέρει υποστήριξη σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, σε συνολικά 309 δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή