Felicity Jones & Eddie Redmayne: «Η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα»

Felicity Jones & Eddie Redmayne: «Η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα»

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έναν ηθοποιό, μια υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ αρκεί για να καταξιωθεί ως επαγγελματίας στη διεθνή βιομηχανία θεάματος. Η βράβευση απλά ανεβάζει το κασέ και δίνει ευκαιρίες για κορυφαίες συνεργασίες και ρόλους. Με αυτή τη λογική, οι βρετανοί πρωταγωνιστές της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας, The Theory of Everything, έχουν ήδη καταφέρει να μαγέψουν το Hollywood και έχουν κάνει το πρώτο βήμα για μια λαμπρή καριέρα τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν πάντα εύκολα για την Felicity Jones και τον Eddie Redmayne που υποδύθηκαν με επιτυχία την Jane και τον Stephen Hawking αντίστοιχα στη βιογραφική ταινία του James Marsh. Όπως αποκάλυψαν σε συνέντευξή τους στο Yahoo Style, η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα αλλά βίωσαν πολλές επαγγελματικές απορρίψεις πριν καταφέρουν να γίνουν γνωστοί στην βιομηχανία του κινηματογράφου.

«Ο Eddie κι εγώ έχουμε περάσει πολλά χρόνια περνώντας μαζί από ακροάσεις για ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές όπου μας έχουν απορρίψει και τους δύο. Ο ένας εξέφραζε την στεναχώρια του στον άλλο. Αυτή είναι η πρώτη φορά, όμως, που συνεργαστήκαμε» είπε η Felicity Jones που κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία πρώτου γυναικείου ρόλου. Ο Redmayne που κατάφερε να κερδίσει ένα BAFTA, ένα Golden Globe αλλά και ένα βραβείο στα Screen Actors Guild Awards για τον ρόλο του δεν έχει καταφέρει ακόμα να συνειδητοποιήσει πόσο επιτυχημένος και καταξιωμένος θεωρείται πλέον: «Νιώθει κανείς ποτέ άνετα με αυτό; Είμαι σαστισμένος, δεν θα σας πω ψέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 33χρονος ηθοποιός δούλεψε σκληρά προκειμένου να υποδυθεί τον Stephen Hawking με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα πέρασε 4 μήνες κάνοντας καθημερινές επισκέψεις σε μια κλινική για ασθενείς με αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (ALS): «Πήγαινα κάθε μέρα και ο γιατρός με σύστηνε στους ασθενείς ως τον ηθοποιό που θα έπαιζε τον Hawking. Τους χρωστάω πολλά. Όλοι αυτοί είχαν 2 με 10 χρόνια ζωής αλλά ζούσαν τη ζωή τους με πάθος και χιούμορ. Με ενέπνευσαν πολύ». Ο Eddie παραδέχτηκε ότι είναι από αυτούς τους ανθρώπους που «αγχώνονται με τα πιο συνηθισμένα πράγματα. Αυτή η ταινία που θύμισε ότι έχουμε μόνο μια ζωή στην οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια. Αυτό που μας χαρακτηρίζει όμως είναι ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε».

Τόσο ο ηθοποιός όσο και η όμορφη Jones δηλώνουν ευγνώμονες που έχουν δουλειά: «Στην αρχή είσαι απλά ευτυχής που έχεις δουλειά. Πρέπει να πληρώσεις το ενοίκιο οπότε κάνεις διάφορες δουλειές. Κάθε φιλμ και κάθε ρόλος απαιτεί τελείως διαφορετικά πράγματα από εσένα», λέει η 31χρονη ηθοποιός. Αυτό που προσπάθησε να κάνει προκειμένου να καταξιωθεί επαγγελματικά ήταν να μην έχει κάποιο πλάνο ή στρατηγική αλλά να δουλεύει πάντα με ταλαντούχους σκηνοθέτες: «Μαθαίνεις τόσα πολλά από αυτούς. Με τέτοιους ανθρώπους αισθάνομαι άνετα και χαρούμενη να δουλεύω».  

Όσον αφορά στα μελλοντικά τους σχέδια, οι δύο ηθοποιοί ελπίζουν να εξακολουθήσουν να έχουν ευκαιρίες για τόσο ενδιαφέροντες ρόλους. Όπως είπε ο Redmayne «εάν το όνειρό σου είναι να δημιουργείς ενδιαφέρουσες ιστορίες και να υποδύεσαι ενδιαφέροντες ανθρώπους, τότε σίγουρα δεν θα έβρισκα κάτι πιο συναρπαστικό από τον Stephen ή την Jane. Είναι σπάνιο στη ζωή κάποιου να έχει τέτοιες ευκαιρίες κι αισθάνομαι πολύ τυχερός για αυτό. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τις δουλειές μου ως ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Θα ήταν απλά υπέροχο αν μπορούσα να συνεχίσω να έχω δουλειά». Ο επόμενος ρόλος του είναι σε μια επίσης βιογραφική ταινία με τίτλο ‘The Danish Girl’ όπου θα υποδύεται τον ζωγράφο Einer Wegener, ένας από τους πρώτους άντρες που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Όσο για την Felicity Jones έχει ήδη ολοκληρώσει δύο ταινίες, το ‘True Story’ με τον James Franco αλλά και το ‘A Monster Calls’ όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Liam Neeson και την Sigourney Weaver.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή